Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MK: jó hangulatú meccsen Fradi-siker

Nem illetődött meg a Diósgyőr attól, hogy történelme során először kupadöntőt játszott, míg a Ferencváros rekordot döntött a sorozatban megnyert kupák számában, összesítésben még mindig egy sikerrel van lemaradva a László Kórház együttesétől.

noi_mk_ftc_dvtk_0426_13

Rekordra készültek a zöld-fehér lányok, hiszen korábban még egyik csapat sem nyert sorozatban négyszer Magyar Kupát, igaz a László Kórház 1998 és 2004 között öt alkalommal nyerte meg a sorozatot. Azóta a Ferencváros eleddig háromszor hódította el a serleget, az elsőt még 2015-ben. A kupadöntőben nem léphetett pályára az MTK elleni elődöntő során kiállított Szeitl Szilvia és Marija Aleksic, előbbi ráadásul éppen a finálé napján ünnepli születésnapját.

Sosem látott hangulatban, ezer-kétszáz néző előtt rendezték a találkozót, amelyen a mindkét együttes szurkolói kitettek magukért. A miskolciak nem ijedtek meg a rutinosabb ferencvárosiaktól, letámadtak és több nagy helyzetet is kialakítottak a borsodiak. A legnagyobb lehetőség szabadrúgás után érkezett el, amikoris Újvári Krisztina tekert kapura, Németh Júlia pedig nagyot nyújtózva tolta ki a bal felső elől a játékszert. Ugyan sok volt a hiba, és a Fradi játékában kevésbé volt benne a gól, mégis a címvédő szerzett vezetést: Bognár ugratta ki a felfutó Zlidnist, aki két csellel tisztára játszotta magát s tizennyolc méterről laposan Szőke-Nagy Krisztina kezei mellett a bal alsóba lőtt. A kapott gól megfogta kissé a miskolciakat, akik azonban továbbra sem adták fel támadó taktikájukat, minek következtében Veldman előtt adódott ziccer, ami azonban kimaradt.

noi_mk_ftc_dvtk_0426_22

A második játékrészben gyorsan tudott egyenlíteni a piros-fehér együttes. Markovic távoli lövését még védte Németh, ám a berobbanó amerikai támadó közelről be tudta kotorni a játékszert. Tíz perccel később azonban ismét a fővárosiak örülhettek: Szőke-Nagy hibázott egy hazaadást követően, mire Diószegi Fanni elcsente a labdát, s éles szögből a kapufa segítségével újra vezetést szerzett a Fradinak. A folytatásban egyre fáradt a Diósgyőr, amit ki is használt a Ferencváros, miközben az eső is egyre jobban rákezdett. A kisebb lehetőségeket követően aztán a hajrában el is döntötte az összecsapást Dörnyei Balázs együttese: Diószegi támadta le Jáhn Klaudiát, s szerzett labdát, majd közelről a léc alá bombázott. Ezzel sorozatban a negyedik kupagyőzelmét szerezte a IX. kerületi együttes, összességében megérdemelt a címvédő siker, de jár a dicséret a miskolciaknak is, hiszen nem adták fel, s az első félidőben jobban is futballoztak Fórizs Sándor tanítványai.

31357930_1570211939777632_925468278652928000_n

Diósgyőr – Ferencváros 1-3 (0-1)
Hidegkuti stadion, 1200 néző, vezette: Gaál Gyöngyi
Gólok: Veldman (54.) ill. Zlidnis (30.), Diószegi (64., 85.)
Sárga lapok: Újvári K. (78.), Tóth A: (81.) ill. Csigi (11.)
Kiállítva: –

Diósgyőr: Szőke-Nagy K. – Nagy F., Tóth A., Jáhn K. – André A., Sandu, Olar, Újvári K. – Markovic, Veldman, Vachter. Vezetőedző: Fórizs Sándor

Ferencváros: Németh J. – Mosdóczi, Csiki, Zlidnis, Szabó V. – Bulatovic (Kocsán, a szünetben), Fenyvesi, Bognár E. (Pusztai S., 74.), Csigi E. (Krso, 69.), Diószegi – Poljak. Vezetőedző: Dörnyei Balázs

Kupagyőztes: Ferencváros

~GS~