Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem bírt az Arsenal a tíz emberrel játszó Atléticóval – videóval

Amikor elkezdődött a sorozat kevesen gondolták, hogy két ekkora klub feszül majd egymásnak az Európa-liga elődöntőjében. Az Arsenal érzelem dús hetet tudhat maga mögött, hiszen a West Ham 4-1-es legyőzése után, Arsene Wenger bejelentette, hogy 22 év után elhagyja a csapatot. Az ágyúsoknak muszáj nyerniük, ha ott akarnak lenni jövőre a Bajnokok Ligájában. 

Lacazette csak néhány centivel hibázta el a kaput (Fotó: twitter.com)

1. félidő: Juanfran sérülése miatt Vrsaljko kezdett, méghozzá nem akárhogyan, hiszen másfél perc elteltével besárgult. A 7. minutumban két nagy lehetősége is adódott az Arsenalnak. Lacazette előbb lábbal majd fejjel veszélyeztetett, ám Oblak résen volt. A 10. percben Vrsaljko begyűjtötte második sárga lapját, miután elkésett egy ütemmel, így odataposott Lacazettenek. Simeonenak természetesen nem tetszett az ítélet, a heves tiltakozása miatt a bíró felküldte őt a lelátóra. Ennek hatására az ágyúsok jobban beleerősítettek, és könnyen átjátszották a vendégek védelmét. Welbeck többször is a kapu elé keveredett, azonban nem tudott élni lehetőségeivel. Azért a matracosok sem maradtak kapura lövés nélkül, egy szöglet után Griezmann tüzelt egyenesen Ospina kezébe. Leginkább csak az időhúzással foglalkozott az Atlético, azonban Partey pazar szólója ráébreszthette a hazaiakat, hogy hátul is figyelniük kell. Az első félidő végén rengeteg helyzet alakult ki mindkét oldalon, gól viszont nem született.

2. félidő: A második játékrészt meglepően jól és felszabadultan kezdte a sárga mezes Madrid. Ettől függetlenül az Arsenal veszélyesebb volt, és a 61. percben megtörték azt a bizonyos jeget is. Monreal és Wilshere együttes erővel visszaszerezték a labdát, majd az angol beadása után Lacazette bólintott a kapuba (1-0). Néhány pillanattal később újra Lacazette került a főszerepbe, ám bepasszát nem érte el Welbeck. Amilyen alárendelt szerepben játszottak a spanyolok, olyan jól szerepelt Alexandre Lacazette, akit a mai napon egyáltalán nem lehetett semlegesíteni. A 82. percben megtörtént az amire talán csak a legelvakultabb Atléticósok gondoltak. Lacazette labdavesztése után Griezmann felé szállt a labda, és Koscielny bődületes hibájával kihasználta helyzetét (1-1). Öt perccel a befejezés előtt Ramsey fejesét kellett hatástalanítania Oblaknak. Az mérkőzés végén hiába támadt az Arsenal, nem tudtak gólt szerezni. Ez a döntetlen hatalmas lépés az Atlético Madridnak.

Arsenal – Atlético Madrid 1-1 (0-0)
Helyszín: Emirates Stadium; Vezette: Clement Turpin
Gólszerzők: Lacazette (61.) – ill. – Griezmann (82.)
Sárga: – ill. – Vrsaljko (2.)
Kiállítás: – ill. – Vrsaljko (10.)

Arsenal: Ospina – Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal – Xhaka, Wilshere, Ramsey, Welbeck, Özil – Lacazette. Vezetőedző: Arsène Wenger

Atlético Madrid: Oblak  – Hernández, Godín, GiménezVrsaljko – Koke, Saúl Ñíguez, Partey, Correa (Savic 75.) – Griezmann (Torres 86.), Gameiro (Gabi 65.). Vezetőedző: Diego Simeone

A mérkőzés összefoglalója:

https://youtu.be/ugu2Z8a_QVg

Mihók Richárd