Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: megtartja-e előnyét a Videoton? – előzetes

Folytatódik a versenyfutás a bajnoki címért, a dobogóért és a kiesés elkerüléséért is, ám nem minden csapatnál zökkenőmentes a felkészülés.

322152_ferencvarosi_tc_videoton_fc

Ezúttal elsőként a Videotont láthatjuk pályára lépni, hiszen tizenhét órától a fővárosiak a Pakssal játszanak, majd fél nyolctól a Fradi a Haladással találkozik. Így tehát előáll ugyanaz a helyzet, mint két hete, amikor a Vidi eredményét már tudta a Ferencváros, s ennek szellemében léptek pályára. Szombaton ugyanakkor mindkét csapatnak a kötelező három pontot jelenti a megoldandó feladat, ám nem lesz egyszerű dolga egyik együttesnek sem, lévén pont ezek szoktak a legnehezebbek lenni. A Paks ugyanis a harmadik helyért áll harcban, és láthattuk, hogy az egy hete még listavezető Fradi miképpen éget meg majdnem a tolnaiakkal szemben. Annyi azonban a Videoton előnyére válik, hogy most ők vezetik a táblázatot, méghozzá pontelőnnyel. Viszont hiányozni fog Danko Lazovic, aki egy hete begyűjtötte ötödik sárga lapját, de Pátkai Máté és Anel Hadzic visszatérhet, miután letöltötték eltiltásukat. Ugyanakkor mivel idegenben lépnek pályára a fehérváriak, nem mehetnek biztosra: legutóbbi öt bajnokijukból mindössze öt pontot gyűjtöttek, míg a Paks hazai környezetben hetet. A paksiak dolgát nem nehezítik sérülések, így Csertői Aurél a legerősebb csapatát küldheti pályára.

A Ferencváros hazai sorozata a szezon kezdete óta tart, tizennégy meccsből mindössze három alkalommal vesztett pontot Thomas Doll alakulata, legutóbb a Paks ellenében bukott két egységet a fővárosi csapat. A Haladás ezzel szemben nem muzsikál valami fényesen az idegenbeli bajnokikon. Bár legutóbbi két idegenbeli találkozóját sikerrel abszolválta a vasi alakulat: a Paksot és a Diósgyőrt is 2-1-re győzte le. Eltiltottja nincs egyik csapatnak sem, sérültje annál inkább. A házigazdáknál Hajnal Tamás és Gera Zoltán visszatérése is kérdéses, a másik oldalon Király Gábor után Gyurján Márton is megsérült, így Rózsa Dánielre vár a feladat, hogy megfékezze a IX. kerületiek támadóit. Ehhez persze szükség lesz a védelem stabilitására is.

Kell a három pont! Nincs irigylésre méltó helyzetben a Vasas, miután a sereghajtó pozíciójába csúszott vissza az elmúlt hetekben, emellett nem csak az eredmények, de a keret szűkössége is gondokat okoz. Egy hete Berecz Zsombor sérült meg, a válogatott labdarúgót pénteken meg is műtötték, visszatérése bizonytalan. A forma ugyanakkor nem éppen bíztató az angyalföldiekre nézve: egyrészt utóbbi öt bajnokiján nyeretlen (3 pont), idegenben pedig mindössze egyetlen pontot tudott összeszedni Michael Oenning gárdája. A Lokinál is hiányozni fog egy kulcsember Bódi Ádám személyében, viszont a hazai pálya előnyében bízhatnak a hajdúságiak. Ugyan az összesített forma alapján nem a legjobb időszakát élik Debrecenben (1-2-2), viszont hazai környezetben még rosszabb a közelmúlt (1-1-3), tehát ezt kihasználhatja a Vasas. S ha már a piros-kékeknek fontos a három pont begyűjtése, mit mondjanak a debreceniek, akiknek a bajnoki bronzérem lebeg a szemük előtt, s egy pontos hátrányban követik az Újpestet a negyedik helyen.

Azt az Újpestet, amely az edzőváltáson áteső Diósgyőrt fogadják a Szusza stadionban. S ha abból indulunk ki, hogy a DVTK legutóbbi három meccsét egyaránt elveszítette, nem lehetnek nyugodtak, még akkor sem, ha szokták mondani, az új seprű jól seper. Fernando ugyanakkor tapasztalatlannak számít, lévén felnőttcsapatot még nem irányított számottevő eredménnyel. Ezt pedig kihasználhatja a lila-fehér alakulat. Még akkor is, ha a miskolciaknak a bennmaradáshoz kellenek a fontos pontok.

Szintén a kiesés elkerüléséért vív élet-halálharcot a Mezőkövesd. A matyóföldiek a címvédő, de a bajnoki elsőségre már ősszel esélyeit vesztő Honvédot fogadja. Az ellenben a fővárosiak felé billenti a mérleg nyelvét, hogy szeretnék szépen zárni az idényt, ha már a bajnoki cím elúszott, amíg ugyanis van esély a bronzéremre, addig küzdenek. A kövesdiek viszont alig vannak lemaradva az élvonalbeli tagságot garantáló tizedik helytől, ez pedig pluszmotivációt jelent a sárga-kékeknek. Akiknél a védő, Fótyik Dominik bajlódik sérüléssel.

Az újoncok csatájában jóval előnyösebb helyzetben van a Puskás AFC, hiszen a Balmazújváros a Mezőkövesddel azonos pontszámmal áll, csak jobb gólkülönbségével előzi meg a matyóföldieket. Az ellenben nem a hajdúságiak malmára hajtja a vizet, hogy lassan elfogynak bevethető csatárai. Egy hete Harsányi Zoltán szenvedett váll-, és bokasérülést, de a hírek szerint Rudolf Gergely és Nemanja Andrics is hadra fogható lesz a Mezőkövesd ellenében.

A program:
április 28., szombat
17.00 Paksi FC – Videoton – tv.: M4 Sport
Paks, vezeti: Solymosi Péter

17.00 Debrecen – Vasas – stream: m4sport.hu
Nagyerdei stadion, vezeti: Kassai Viktor

17.00 Mezőkövesd – Honvéd – stream: m4sport.hu
Mezőkövesd, vezeti: Bognár Tamás

17.00 Újpest – Diósgyőr – stream: m4sport.hu
Szusza stadion, vezeti: Iványi Zoltán

17.00 Puskás AFC – Balmazújváros – stream: m4sport.hu
Pancho Aréna, vezeti: Berke Balázs

19.30 Ferencváros – Haladás – tv.: M4 Sport
Groupama Aréna, vezeti: Szőts Gergely

~GS~