Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: a címvédő otthonában szereztek pontot Nikolicsék! – videóval

Tegnap este és maradó virradóan több mérkőzést is megrendeztek az észak-amerikai profiligában, vagyis az MLS-ben. Pályán volt Nikolics klubja, mely pontot szerzett a címvédő otthonában, míg Németh Krisztián klubja Sallói Dániel csapata ellen győzött. Ibrahimovic is játszott, együttese pedig, a Los Angeles Galaxy izgalmas meccsen maradt alul, a svéd klasszis viszont gólpasszt jegyzett.

IMG_20180429_100202Gordon hosszabbításban szerzett találatával mentett pontot a címvédő Toronto otthonában Nikolics csapata, a Chicago Fire! (forrás: twitter.com/ChicagoFire)

Hétközben a CONCACAF Bajnokok Ligája döntőjét tizenegyesekkel elbukó MLS címvédő Toronto otthonába látogattak Nikolicsék, azaz a Chicago Fire lépett fel a kanadai csapat otthonában tegnap este.

A magyar gólvágó Niko természetesen végigjátszotta a Toronto elleni bajnokit, ám az nem indult jól a Fire számára, amely már Osorio találata miatt a 8. percben hátrányba került (1-0)! Úgy tűnt, nagyobb pofon is lehet belőle, hiszen a 22. minutumban Vaqzuez góljával már kettővel ment a hazai gárda (2-0)! Ezután szépíthetett volna viszont a chicagói alakulat, ám a Nikoliccsal szemben elkövetett szabálytalanság miatt megítélt tizenegyest kihagyta a 38. percben Schweinsteiger! A fordulás után már sikerrel járt a német, aki a 69. minutumban szépített (2-1), majd a ráadásban gólpasszt adott az azelőtt nem sokkal pályára lépő Gordonnak (2-2)! Ezzel felállt, és pontot szerzett a címvédő otthonában Niko együttese, amely akár nyerhetett is volna! A Chicago második sikere volt ez a szezonban, és a 7. helyen áll a Keleti Főcsoportban, míg ugyanitt a Toronto csupán az utolsó, 11. pozíciót foglalja el!

MLS, alapszakasz
Toronto FC – Chicago Fire • 2-2 (2-0)
Helyszín: BMO Field, Torontó – 26.331 néző
Gólszerzők: Osorio (8.), Vazquez (22.), ill. Schweinsteiger (69.), Gordon (90+4.)


A tegnap esti első meccset az Atlanta United otthonában rendezték meg, ahol a kanadai Montreal Impact vendégeskedett. A találkozó esélyese abszolút a hazai gárda volt, ám nagy meglepetésre már a 13. percben vezetést szerzett a vendég együttes Taïder révén (0-1)! Sokáig tartotta is magát az Impact, a hazaiak pedig csak a 69. percben tudtak egyenlíteni Almiron büntetője révén (1-1)! Majd tíz perc sem telt el, fordított is az Atlanta Kratz révén (2-1)! Hogy folytatódjon a sorminta: Almiron a 84. minutumban kétgólosra növelte a hazai előnyt (3-1), de nem csak ő, Kratz is duplázott, aki a hosszabbítás 4. percében állította be a végeredményt (4-1)! Kiütéses siker lett tehát a vége hazai részről, az Atlanta pedig a Los Angeles FC utáni nagy fordítást követően újból hasonló módon győzött. A sokkal jobban játszó, és nagy nyomást ellenfelére helyező Atlanta Keleten az élen áll, míg ugyanitt a 9. a Montreal.

Atlanta United – Montreal Impact • 4-1 (0-1)
Helyszín: Mercedes-Benz Stadium, Atlanta – 45.039 néző
Gólszerzők: Almiron (69., 84. – az elsőt büntetőből), Kratz (78., 90+4.), ill. Taïder (13.)


Mára virradó hajnalban is folytatódtak magyar idő szerint a meccsek az MLS-ben, ráadásul egy magyaros rangadóra is sor került, ugyanis Németh Krisztián klubja, a New England Revolution a kezdőjében Sallóival pályára lépő addig veretlen Sporting Kansas City csapatát fogadta.

Sallóiék nagyon nyomtak a meccsen, mégis a 44. percben Bunbury révén a New England került előnybe! (1-0)! A második félidőben mindent megtett az egyenlítésért a Kansas, ám ez sehogy sem jött össze, így megszakadt a klub 2018-as szezonbeli veretlensége. A hazaiaknál a 72. percben állt be Németh, míg Sallói a túloldalon a 82. percig volt a pályán. Győzelmével Keleten már a 3. a New England, míg a Kansas maradt a Nyugati Főcsoportban éllovas.

New England Revolution – Sporting Kansas City • 1-0 (1-0)
Helyszín: Gillette Stadium, Foxborough – 17.015 néző
Gólszerzők: Bunbury (44.), ill.


Sallóiék és Némethék meccsével egyidejűleg rendezték meg a Columbus Crew – San José Earthquakes találkozót. Ez a meccs már gólgazdagabbra sikeredett. A három gólt hozó bajnokin, Afful talált be elsőként a 28. percben, mellyel a hazaiak vezettek (1-0), ám a szünet előtt még egalizált a vendégcsapat (1-1)! A döntés a meccs hajrájára maradt, amikor is a hazaiak biztosították be győzelmüket a 84. minutumban Grella révén, így hozva a papírformát.

Columbus Crew – San José Earthquakes • 2-1 (1-1)
Helyszín: MAPFRE Stadium, Columbus – 11.479 néző
Gólszerzők: Afful (28.), Grella (84.), ill. Hoesen (45.)


Az előző szezon egyik újonca, a Minnesota United a Houston Dynamo együttesét fogadta. A vendég texasiak hiába vezettek már a 10. percben, a félidő előtt egalizáltak a hazaiak, majd a 70. minutumban Ibson révén győzelmet érő találatot szereztek! A vége tehát 2-1-es Minnesota siker lett, melyet 3 kapura tartó próbálkozásból hozott össze a hazai klub!

Minnesota United – Houston Dynamo • 2-1 (1-1)
Helyszín: TCF Bank Stadium, Minneapolis – 21.574 néző
Gólszerzők: Quintero (40. – büntetőből), Ibson (70.), ill. Elis (10.)


Az utolsó ma hajnali meccsen Zlatan Ibrahimovic csapata, a Los Angeles Galaxy a New York Red Bulls gárdáját látta vendégül. A svéd klasszis végigjátszotta a bajnokit, azonban végül nem örülhetett.

Az első játékrész csak egy gólt hozott. Gyors találattal, a 7. percben Bradley Wright-Phillips asszisztot adott, Royer pedig a gólért felelt, így a vendégek vezettek (0-1)! A fordulás után megintcsak gyorsan betalált a New York-i csapat! A 49 percben megint Bradley Wright-Phillips osztott ki egy asszisztot, az újabb gólt pedig Valot szerezte (0-2)! Ezután Ibrahimovic is gólpasszt osztott ki! A svéd támadó Kamara-val rúgatott gólt, az 59. percben ezzel zárkózott a Galaxy (1-2)! Az egyenlítés is összejött nemsokára, ugyanis Giovani dos Santos a 66. minutumban volt eredményes (2-2)! Végül azonban a pontszerzés sem jött össze a hazaiaknak, hiszen Romero a 84. percben büntetőből szerzett gólt, ezzel pedig beállította a csapata számára győzelmet jelentő végeredményt (2-3)!

Los Angeles Galaxy – New York Red Bulls • 2-3 (0-1)
Helyszín: StubHub Center, Carson – 26.704 néző
Gólszerzők: Kamara (59.), Giovani dos Santos (66.), ill. Royer (7.), Valot (49.), Romero (84. – büntetőből)

Nagy Dávid