Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: bebiztosította helyét a Betis Európában – eredmények, tabella

A Betis a Malagát fogadta a spanyol bajnokság 34. fordulójának zárómérkőzésén, és le is győzte a már kiesett andalúziai alakulatot, ezzel pedig már biztos, hogy a következő szezonban az Európa-ligában fognak indulni, és szinte biztos, hogy a selejtezőkör átugrásával. A meccs összegzése után a forduló

w_900x700_30220458lfp-malaga_19

Forrás: laliga.es

Meglátszott a Malagán, hogy már tét nélkül játszanak, bátrabban is futballoztak. A 18. percben még a Betises Barragan talált el a felsőlécet, de utána a 20. percben a vendégek szerezték meg a vezetést. Isaac Success ugratta ki csapattársát, Youssef En Nesiryt, aki a tizenhatosról a léc alá lőtte a labdát. Nem örülhettek azonban sokáig, hiszen a Betis a 24. percben egyenlíteni tudott. Rosales hibázott nagyot a védelemből, amikor elvette tőle Rosales a labdát, aki azt ha már ott volt, be is lőtte a kapuba. A 40. percben En Nesiry ismét gól szerzett, de a játékvezető érvénytelenítette azt les miatt. Sokáig úgy tűnt, hogy a Malaga képes lesz egy pontot szerezni, de a 76. percben a Betis megszerezte a vezető találatot. Fabian Ruiz vette át a labdát a büntetőterületen kívül Guardado passza után, majd azt a bal alsó sarokba rúgta. A Malaga még próbálkozott a végéig, de már nem jött össze az egyenlítés.

Betis – Malaga: 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Durmisi (24.), Ruiz (76.) ill. En Nesiry (20.)
Sárga lap: Joaquin (62.) ill. Adrian (10.), Hernandez (75.), Miquel (80.), Samuel (90+4.)
Kilállítás: – ill. –

A forduló összefoglalója:

A spanyol bajnokság 34. fordulójában már hivatalossá vált, hogy a Barcelona hódította el a bajnoki címet, miután idegenben legyőzte a Deport 2-4-re. Az Atletico Madrid nagyon nehezen győzte le az Alavest, két büntetőt is kaptak, de az elsőt Fernando Torres kihagyta, de a másodikat Gameiro már értékesítette. A Real Madrid nagyon tartalékosan állt fel a Leganes ellen, és hiába focizott bátran a kis madridi csapat, a királyiak mégis nyerni tudtak. A Valencia egy gól nélküli döntetlen játszott az Eibarral, így egyre messzebb kerültek a harmadik helyről a tabellán. A Sevilla péntek este már a Levante is legyőzte, majd a vereség után menesztették is a csapat vezetőedzőjét, Vincenzo Montellát.

A forduló eredményei:

Screenshot_3

A tabella állása a forduló után: 

Screenshot_2

 

A góllövőlista állása: 

Screenshot_4