Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: biztos a Valencia helye a BL-ben, de attól még most kikaptak

A La Liga 36. fordulója szinte már tét nélküli, ettől függetlenül a meccseket le kell játszani – szombat este a Villarreal és a Valencia szolgáltatta az “előrangadót” a vasárnapi Clásico előtt.

Kép: AS.com

Kép: AS.com

Nagyobb volt a füstje, mint a lángja – ezt is mondhatnánk a Valencia és a Villarreal szombat esti összecsapására. Két alapvetően jó csapat találkozott, ám a probléma gyökere ott keresendő, hogy gyakorlatilag nem maradtak megválaszolatlan kérdések Spanyolországban. A Barcelona a bajnok, a Betis délutáni vereségével pedig már azt is tudni, hogy rajtuk kívül az Atletico, a Real Madrid és a Valencia helye biztos a BL-ben jövőre. A kiesők névsora is ismert, innentől pedig már csak apró, kis túlzással jelentéktelen semmiségek különböztetik meg az utolsó bajnokikat szimpla edzőmeccsektől.

A Villarreal például most egy győzelemmel bebiztosíthatta volna magának az El-indulást érő 7. helyet, aminek a megszerzésére amúgy is elég nagy esélyük volt. Emellett ráadásul hazai pályán is játszottak, jobb formában vannak, mint a Valencia, így nyugodtan gondolhattuk őket esélyesnek ezen az estén. Az igazság viszont az, hogy ők sem törték össze magukat, ahogy a vendég csapat játékosai sem. Voltak persze lehetőségek, olykor egészen szép próbálkozások, ám az iram nem volt túl nagy és ez a tétnélküliség nagyon is benne volt a levegőben. Az volt az ember érzése, hogy a futballistáknak nehezükre esik felpörgetni magukat erre a meccsre, amiért nagy kár – adott esetben parádés párharc is lehetne az övék.

Ez az andalgós kis focizgatás sokáig úgy nézett ki, hogy gól nélkül ér véget, ám a hajrában aztán váratlanul zörrent a háló. A 87. percben a csapatkapitány Mario Gaspar volt eredményes egy szabadrúgást követően, amivel a Villarreal végül hozta a kötelezőt és elhozta a három pontot. Jelenleg a 6. helye állnak és 2 pontra vannak csak a Betis mögött – a végén még az is lehet, hogy megfogják majd a zöldeket. A Valencia zsinórban az ötödik meccsén maradt győzelem nélkül, ami kínos, de a BL-t már semmi sem veheti el tőlük. Ahogy a 4. helyet sem.

A többi szombati meccsen több volt az esemény. A már emlegetett Betis például a hajrában bukott el a Bilbao ellen – a baszkoknál betalált többek között Muniain is, aki jó ideje keresgéli már a formáját. Így van ezzel a Celta Vigo is, amely úgy volt, hogy elveri a kieső Deport, ám Seedorf csapata a hosszabbításban egyenlíteni tudott, döntetlen lett a vége. A nap leggólgazdagabb meccse pedig a Girona-Eibar lett: Kike Garcia duplájával adta meg az alaphangot a vendég csapat, amire Aday egy bombagóllal válaszolt, a végére viszont megint megnőtt a különbség a felek között. Az utolsó 10 percben kétszer is betalált az Eibar, ami végül egy magabiztos, 4-1-es sikert eredményezett.

Villarreal – Valencia 1-0 (0-0)
Helyszín: Estadio de la Ceramica (Villarreal). Vezette: Gil Manzano
Gólszerzők: Mario Gaspar (87.)
Sárga lapok: Rukavina, Cheryshev, Rodrigo Hernandez, Victor Ruiz, ill. Gonzalo Guedes, Gaya, Dani Parejo
Kiállítás: –

Villarreal: Asenjo – Rukavina (Jaume Costa), Victor Ruiz, Alvaro, Mario Gaspar – Rodrigo Hernandez, Trigueros – Cheryshev (Pablo Fornals), Raba (Sansone), Castillejo – Bacca. Vezetőedző: Calleja.

Valencia: Neto – Gaya, Garay, Gabriel Paulista, Vezo, – Gonzalo Guedes (Andreas Pereira), Kondogbia, Dani Parejo, Soler (Ferran Torres) – Santi Mina (Vietto), Rodrigo. Vezetőedző: Marcelino.

A többi szombati eredmény:

Girona – Eibar 1-4
G.: Kike (9., 38.), Aday (55.), Jordan (80.), Inui (89.)

Athletic Bilbao – Betis 2-0
G.: Muniain (76.), Aduriz (92.)

Celta Vigo – Deportivo La Coruna 1-1
G.: Maxi Gomez (13.), Lucas Perez (91.)