Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: kiütéses siker a New York-i rangadón! – videóval

Tegnap este és magyar idő szerint mára virradó hajnalban megszokott módon számos meccset rendeztek meg az észak-amerikai profiligában, azaz az MLS-ben! Köztük egy New York-i rangadót is, amely kiütéses sikert hozott, míg többek között Nikolicsék hazai pályán szenvedtek vereséget, Németh csapata pedig idegenben kapott ki.

IMG_20180506_091418Romero korai találata nyitotta a gólok sorát a New York-i derbin! (forrás: twitter.com/NewYorkRedBulls)

New York-i rangadót rendeztek meg tegnap este az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis az MLS keretein belül, amikor is a Red Bulls a City csapatát fogadta.

A Red Bulls nagy meglepetésre kiütéses sikert aratott, melynek alapját már 4 perc elteltével letették, ugyanis ekkor már kettővel mentek Wright-Phillips-ék! A 2. minitumban Romero volt eredményes (1-0), majd 2 perccel később egy gólpasszt is kiosztott, Valot pedig bevette a városi rivális kapuját (2-0)! A szünet előtt még a hazaiak gólvágója, Bradley Wright-Phillips is betalált (3-0)!

A kiütéses siker garantáltnak tűnt már a szünethez érve, a kegyelemdöfést pedig a hajrában Etienne vitte be, ezzel a 79. percben be is állította a végeredményt (4-0)! Nagyon simán győzött ezzel a CONCACAF BL-ben elődöntőig jutott New York-i gárda a városi rivális, David Villa nevével fémjelzett klub ellen. A találkozó érdekessége, hogy nagy mezőnyfölényben játszott a City, ám 8 lövéséből csak 1 ment kapura, míg ugyanezen mutató alapján a hazaiak 12 próbálkozásból 6 ment kapura, 4 pedig ugye gól is lett.

MLS, alapszakasz
New York Red Bulls – New York City • 4-0 (3-0)
Helyszín: Red Bull Arena, Harrison – 25.219 néző
Gólszerzők: Romero (2.), Valot (4.), Bradley Wright-Phillips (35.), Etienne (79.), ill.

VIDEÓ HAMAROSAN!


Pályán volt tegnap este Németh Krisztián együttese, a New England Revolution is, amely a kanadai Montreal Impact otthonában vendégszerepelt. A magyar játékos csereként állt be a 34. minutumban, a megsérülő Agudelo helyére. A mérkőzés első félidejének hosszabbításában született meg az első gól, mellyel a hazaiak kerültek előnybe – Jackson-Hamel Piatti labdáját juttatta a New England kapujába (1-0)! A fordulást követően is Jackson-Hamel talált be, korán növelte előnyét a Montreal, ugyanis az 52. percben született meg az újabb gól, az asszisztot pedig ismét Piatti adta (2-0)! A 65. minutumban Piatti ismét gólpasszt adott, Edwards pedig módosította az eredményt (3-0)! Végül Piatti maga is betalált, a Montreal pedig ezzel a 68. percben mindent végleg eldöntött (4-0)! A hajrában viszont kétszer is betalált a New England! Zahibo a 78. minutumban talált be előbb (4-1), majd a 86.-ban is (4-2), de ezzel is csak a szépítést hozt össze a vendég gárda.

Montreal Impact – New England Revolution • 4-2 (1-0)
Helyszín: Stade Saputo, Montreal – 15.622 néző
Gólszerzők: Jackson-Hamel (45+2., 52.), Edwards (65.), Piatti (68.), ill. Zahibo (78., 86.)


A Seattle Sounders, azaz a tavalyi szezon döntőse, egyben a 2016-os bajnok együttes az elmúlt szezonban Főcsoport-döntős Columbus Crew csapatát fogadta. A hazaiak korán emberelőnybe kerültek, ám nem tudtak az ez által keletkezett helyzettel élni, vagyis nyerni. Elképesztő fölényben játszott ugyanakkor az otthon szereplő együttes, azonban a 17 lövéséből csupán 1 ment kapura! A vége tehát gól nélküli döntetlen lett, mely a mutatók alapján a Columbus számára volt elfogadható eredmény.

Seattle Sounders – Columbus Crew • 0-0
Helyszín: CenturyLink Field, Seattle – 39.515 néző
Kiállítás: – , ill. Santos (15.)


A Seattle meccsével egyidejűleg bonyolították le tegnap este a Los Angeles FC – FC Dallas összecsapást. A hazai újonc alakulat korán előnybe került, ugyanis a 9. minutumban Beitashour vette be a vendégek kapuját (1-0)! A szünetig ki is tartott a hazai előny, ám a fordulást követően elég hamar egyenlített a texasi klub, hiszen Urruti az 55. percben talált be (1-1)! A lefújásig már nem is változott az eredmény, így maradt a pontosztozkodás a csapatok között. Az újonc Los Angeles-i klub pedig ezzel továbbra is csak egyszer kapott ki a ligában, és immár 4 meccse veretlen, igaz, most megszakadt a 3 találkozón át tartó győzelmi szériája a kaliforniai alakulatnak. Második bajnokija volt ez egyben az LAFC-nek a saját, elképesztő stadionjában, ahol viszont még veretlen, múltkor ugyanis ugyanitt a Seattle ellen nyert 1-0-ra.

Los Angeles FC – FC Dallas • 1-1 (1-0)
Helyszín: Banc of California Stadium, Los Angeles – 22.000 néző
Gólszerzők: Beitashour (9.), ill. Urruti (55.)


A tavalyi újonc Minnesota United a Vancouver Whitecaps csapatát fogadva győzött, méghozzá emberhátrányban! Olyannyira nem volt negatív hatással a hazaiakra Toye 50. percben megtörtént kiállítása, hogy 10 perccel később győzelmet érő gólt szerzett a csapat! A 60. minutumban Ibarra vette be a vendég kanadai klub kapuját, ezzel egyben el is döntve a meccset (1-0)!

Minnesota United – Vancouver Whitecaps • 1-0 (0-0)
Helyszín: TCF Bank Stadium, Minneapolis – 19.642 néző
Gólszerzők: Ibarra (60.), ill.
Kiállítás: Toye (50.), ill.


Magyar idő szerint mára virradóan is bonyolítottak le meccseket a ligában, Nikolics Nemanja pedig természetesen végigjátszotta csapata hazai meccsét, amikor is a Chicago Fire vendége az Atlanta United volt.

Az első félidő nem hozott gólt, csak vendég mezőnyfölényt, és két kaput tálaló atlantai próbálkozást. A fordulást követően azonban 3 találat is született. Mezőnyben már a Chicago dominált a szünet után, és több helyzete is volt, azonban ez nem volt elég a pontszerzéshez! Almiron passza után előbb Barco talált be az 53. percben (1-0), majd a védelmi rést kihasználva 4 perccel később Nagbe és Martinez összjátékát követően utóbbi talált be (0-2)! Ezután rázta meg magát a Chicago, amely hamar szépíteni tudott Ellis bombasztikus találatával, így az állás a 61. percben ismét módosult (1-2)! A hazaiak bánatára viszont további találatok nem születtek, így az Atlanta két a második félidő eleji gyors góllal diadalmaskodott Nikolicsék otthonában.

Chicago Fire – Atlanta United • 1-2 (0-0)
Helyszín: Toyota Park, Bridgeview – 15.024 néző
Gólszerzők: Ellis (61.), ill. Barco (53.), Martinez (57.)


Gólzáporos találkozóra került sor a texasi Houstonban, ahol a Dynamo az Ibrahimoviccsal a kezdőjében felálló Los Angeles Galaxyt fogadta. A svéd támadó egyébiránt végig a pályán volt.

A hazaiak már korán előnybe kerültek Fuenmayor révén, aki a 2. percben vette be a vendégek kapuját (1-0)! A félidő végén viszont jött a válasz, Giovani dos Santos a 39. minutumban egalizált, ezzel iksz volt az állás a szünethez érve (1-1)! A fordulást követően is csupán 2 perc kellett a hazaiknak ahhoz, hogy újból betaláljanak, hiszen Quioto a 47. minutumban juttata előnyhöz a hazaiakat (2-1)! A hajrá is izgalmasan alakult – a 85. percben a vendégek első gólját szerző dos Santos egy asszisztot is kiosztott, a Galaxy pedig Kamara révén újból egalizált (2-2)! Úgy tűnt, ez elég is lesz a pontszerzéshez, ám a 90. percben Rodriguez döntötte el a meccset a hazaiak javára (3-2)! Hiába küzdött nagyot a Los Angeles-i alakulat, zsinórban másodjára is 3-2-re kapott ki, összességében pedig harmadik egymást követő vereségét szenvedte el, míg a Houston a Minnesota elleni vereség után javított.

Houston Dynamo – Los Angeles Galaxy • 3-2 (1-1)
Helyszín: BBVA Compass Stadium, Houston – 22.320 néző
Gólszerzők: Fuenmayor (2.), Quito (47.), Rodriguez (90.), ill. Giovani dos Santos (39.), Kamara (85.)


A ma hajnali találkozók sorát a tengerentúli élvonalban a San José Earthquakes – Portland Timbers összecsapás zárta.

Az előző meccshez képest ez finoman szólva sem volt gólzáporos, azonban egy találat végül csak született a hajrában! A 88. percben a vendégek alapembere, egyben csapatkapitánya, Diego Valeri vette be a San José kapuját, és döntötte el a Portland számára a meccset (0-1)!

San José Earthquakes – Portland Timbers • 0-1 (0-0)
Helyszín: Avaya Stadium, San José – 17.850 néző
Gólszerzők: – , ill. Valeri (88.)


Korábban, a hétvégi forduló nyitómeccsére még szombatra virradóan került sor, amikor is a címvédő Toronto könnyedén győzte le a Philadelphia Union csapatát. A vége 3-0 lett, hazai részről pedig a csapat olasz gólvágója Giovinco is betalált, valamint Vazquez is eredményes tudott lenni.

Toronto FC – Philadelphia Union • 3-0 (1-0)
Helyszín: BMO Field, Torontó – 24.728 néző
Gólszerzők: Vazquez (28.), Giovinco (65.), Chapman (89.), ill.

Nagy Dávid