Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fél lábbal már új csapatában Wayne Rooney

A Manchester United gólrekordere, valamint az Everton jelenlegi és korábbi játékosa Wayne Rooney a nyáron csapatot válthat. Bastian Schweinsteiger és Zlatan Ibrahimovic után egy újabb ikon köthet ki az MLS-ben, erről ír a Washington Post, mely bizalmas forrásokra hivatkozva közli, a DC United lehet az angol csatár pályafutásának új állomása.

wayne-rooney

Nemanja Nikolics után Stieber Zoltán is egy élő legendával futballozhat együtt? A DC United ugyanis minden követ hajlandó megmozgatni azért, hogy ne csak új otthona legyen az Audi Field révén, hanem ütőképes csapata is. A helyi újság a Washinhton Post szerint Wayne Rooney mellett Matio Balotalli, Carlos Tevez, Javier Hernandez és még Andrés Iniesta is ott volt a jelöltek listáján, ám a klub megkeresését csak az angol sztárfocista vette komolyan.

Wayne Rooney egyértelműen túl van pályafutása csúcspontján, nevét viszont világszerte ismerik még azok is, akik nem sokat konyítanak a labdarúgáshoz. Az Evertonban nevelkedett, s 2002-ben nem egészen 17 esztendősen debütált a profik között. A Manchester United 2004-ben igazolta le 37 millió euróért, melyet a gólfelelős sokszorosan megtérített. A vörös ördögök szerelésében 559 tétmeccsen 253 gól és 146 gólpasszt jegyzett, előbbivel pedig megelőzte a klublegendát Sit Bobby Charltont, aki 1956 és 1973 között 758 meccsen 249 találatig jutott és ezzel klubrekorder volt. A 119-szeres válogatott labdarúgó, aki a nemzeti csapatban 53 alkalommal köszönt be, tavaly nyáron döntött úgy, hogy visszatér nevelőegyütteséhez és az Everton mezét ölti újra magára. A szezonban 40 mérkőzésen 10 gólt és 3 gólpasszt jegyzett, teljesítményét hol kritizálták, hol pedig éltették, de egyértelműen távolodik  topfutball legmagasabb berkeitől.

598f174cb0e0b526008b484f-750-498

A DC United állítólag arra is felkészült, hogy éves szinten 10 millió dollárt fizessen a csatárnak, akit ki kell vásárolni élő szerződéséből. Az üzlet érzékeny pontja maga az Everton lehet, a csapat menedzsere Sam Allardyce ugyanis leszögezte, Rooney élő szerződéssel rendelkezik, mely 2019 nyaráig szól, ha valaki vinni akarja, akkor vásárolja ki. A transfermarkt szerint 15 millióra rúg a piaci ára a gólfelelősnek, kérdés, hogy a liverpooli kékek milyen összeggel lennének elégedettek.

236px-D.C._United_logo_(2016).svgSokan nem tudják, de az MLS-ben van egy úgynevezett fizetési sapka, melyet a klubok kötelezően betartanak, avagy egy csapatnak csak három kiemelt, “sztárfizetett” játékosa lehet. Ezzel behatárolva annak lehetőségét, hogy valaki az anyagi gazdagsága miatt kiemelkedjen. Ha belegondolunk nem is baj, hogy vannak korlátok. A DC United jelenleg egy kiemelt fizetésű labdarúgót foglalkoztat az amerikai válogatott Paul Arriola személyében. Egyébként Nemanja Nikolics is ebbe az elitbe tartozik. A washingtoni klubra egyébként nem jellemzőek a nagy sztárigazolások, legutóbb 2008-ban szerződtettek nemzetközileg is elismert játékost Marcelo Gallardo személyében.

„Meg kell erősítenünk a keretet. Klasszist szeretnénk, és ezért meg is tesszük a szükséges piaci lépéseket” – idézte az amerikai lap Ben Olsent, a DC United edzőjét

Ha pedig DC United, ne menjünk el a csapat szereplése és az új stadion mellett sem. A lentebb jelenlegi állapotában és látványtervében is megtekinthető Audi Field a nyár végére elkészül, és 20 ezer néző befogadására lesz alkalmas. Szerkezetét látva könnyen bővíthatő létesítményről beszélünk, mely ha a csapat jól szerepel be is következhet. A labdarúgás ugyanis egyre népszerűbb az USA-ban, még akkor is, ha a helyi sikersportágak, az amerikai foci, a kosárlabda, a jégkorong és a baseball mellett egyelőre eltörpül.

Stieber Zoltánék nem állnak jól, 11 csapatos főcsoportjukban jelenleg az utolsó helyen állnak 1 győzelemmel, 2 döntetlennel és 4 vereséggel, 8:13-as gólaránnyal.

5af1d8e7dae7a_Audi_Field_2

Dt4xlqzEMxpIiiU1ymIT5YcM-qS4XMQZSgec8vo8yZc

 

DarxhILXcAAEoal

DC-UNITED-STADIUM1-Filter