Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Nikolicsék a hajrában győztek; a tavalyi döntős legyőzte a címvédőt! – videóval

Az észak-amerikai profiligában (MLS) magyar idő szerint ma hajnalban több mérkőzést is megrendeztek. Köztük két magyar játékos csapata is pályán volt, Sallói goljáról, és klubja győzelméről itt számoltunk be, most pedig ismertetjük a többi meccset, köztük Nikolicsék otthoni sikerét. Ezen felül egymásnak feszült az előző szezon két döntőse, a címvédő Toronto FC pedig hazai pályán kapott ki, visszavágott tehát a Seattle. A meccsek sorát a Los Angeles FC zárta, amely otthonában tudta tartani a három pontot.

IMG_20180510_090859Ellis szerezte a hazai Chicago győztes gólját (forrás: twitter.com/impactmontreal)

Magyar idő szerint ma hajnalban a tengerentúli profiligában (MLS) több mérkőzést is lebonyolítottak, többek között a gólkirály csapatának találkozóját is!

A Chicago Fire, azaz a gólvágó Nikolics Nemanja klubja természetesen kezdőjében a magyar támadóval fogadta a kanadai Montreal Impact együttesét. A meccs első félideje sok érdekességet nem tartogatott, azonban a második játékrészben a chicagói gárda dominált, melynek 7 próbálkozásából 4 kapura ment, 1 pedig be is akadt, míg a túloldalon 10(!) löketből egy sem talált kaput. A Fire mindent eldöntő góljára a 89. percig kellett várni, melyet Ellis szerzett, aki zsinórban másodjára is eredményes tudott lenni (1-0)! A hazaiak magyar támadója a 72. percig volt a pályán, legközelebb pedig a hétvégén a tavalyi Keleti Főcsoportban döntőt játszott Columbus Crew otthonában termelheti a gólokat Niko.

MLS, alapszakasz
Chicago Fire – Montreal Impact • 1-0 (0-0)
Helyszín: Toyota Park, Bridgeview – 10.067 néző
Gólszerzők: Ellis (89.), ill.


IMG_20180510_090927Nagy sikert ünnepelhetett a címvédő otthonában a tavalyi döntős, egyben tavaly előtti finalista, Seattle Sounders! (forrás: twitter.com/SoundersFC)

A címvédő Toronto FC a tavalyi döntőt ismételte meg, ugyanis a kanadai klub vendége a szintén előző szezonbeli finalista Seattle Sounders csapata volt.

IMG_20180510_090939Bruin (balra) volt a Sounders sikerének kulcsa, hiszen gólt szerzett, és egy gólpasszt is kiosztott Torontóban! (forrás: twitter.com/SoundersFC)

A rangadó esélyese a hazai klub volt, ám a vendégek kerültek előnybe már a 25. percben Bruin révén (0-1)! A szünet előtt viszont még jött az egalizálás – hazai részről Osorio volt eredményes (1-1)! Az első félidőben egyébiránt óriási volt a Toronto mezőnyfölénye (71-29%), amely a második félidőben is csak kevéssel csökkent, ugyanakkor a fordulást követően is sok lehetőséget dolgozott ki a címvédő. A kanadai gárda mégsem tudott betalálni, viszont a Seattle bezsebelte a három pontot! A végeredmény viszonylag korán, az 54. percben kialakult, amikor is az első góllövő, Bruin labdáját Bwana jutotta a hazai kapuba (1-2)! A vége tehát vendég siker lett, így a Seattle valamelyest visszavágott a tavalyi elveszített döntő miatt riválisának.

Toronto FC – Seattle Sounders • 1-2 (1-1)
Helyszín: BMO Field, Torontó – 26.089 néző
Gólszerzők: Osorio (40.), ill. Bruin (25.), Bwana (54.)


Az elmúlt szezonban a Keleti Főcsoportban döntőt játszó Columbus Crew a Philadelphia Union csapatát látta vendégül. A hazaiak voltak a favoritok, akik a második félidő elején szerezték meg a mindent eldöntő gólt! Az 53. percben Zardes talált be (1-0)! Minden mutató terén jobb volt a győztes csapat, amely jelenleg a 4. Nyugaton, ahol 18 pontjával csupán 4 egységgel marad el a Konferencia éllovas, ligamásodik Atlanta United együttesétől.

Columbus Crew – Philadelphia Union • 1-0 (0-0)
Helyszín: MAPFRE Stadium, Columbus – 7.683 néző
Gólszerzők: Zardes (53.), ill.


A hajnali meccsek sorát az újonc Los Angeles FC összecsapása zárta, amely nagyszerű otthonában látta vendégül az előző szezonban debütáló Minnesota Unitedet. A hazaiak mellett szólt a papírforma, melyet érvényre is juttatott a kaliforniai együttes. A Los Angeles-i alakulat már a szünet előtt eldöntötte a három pont sorsát. A. 31. percben Attuesta talált be (1-0), majd Blessing labdáját hat perccel ezután Kaye jutatta a vendégek kapujába (2-0)! Elképesztően nagy fölényben játszott végig a Los Angeles FC, amelynek összesen 29 próbálkozása volt, melyből 7 ment kapura! Az újonc alakulat ezzel immár 5 bajnoki óta veretlen!

Los Angeles FC – Minnesota United • 2-0 (1-0)
Helyszín: Banc of California Stadium, Los Angeles – 22.000 néző
Gólszerzők: Attuesta (31.), Kaye (37.), ill.

Nagy Dávid