Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Sallói nagyszerű gólt lőtt, csapata idegenben nyert rangadót! – videóval

Az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő Sallói Dánielt a soraiban tudó Sporting Kansas City idegenben nyert meg nagy rangadót, ráadásul a magyar támadó nyitotta a gólok sorát! A kansasi alakulat pedig megtörte a rivális Atlanta United veretlenségét, és a liga élére állt globálisan is, így már nem csak a Keleti Főcsoportban éllovas!

pi-mls-sporting-kc-daniel-salloi-050918.vresize.1024.576.high.25Sallói újból kulcsfigurája volt csapata rangadón aratott sikerének! (forrás: foxsports.com)

Sallói Dániel természetesen megint kezdőként kapott helyet klubjában a tengerentúli profiligában, azaz az MLS-ben magyar idő szerint ma hajnalban rendezett bajnokin. A magyar támadó együttese, a Sporting Kansas City nagy rangadót játszott az Atlanta United otthonában, így a liga két éllovasa csapott össze egymással.

A hazaiak voltak a meccs esélyesei annak ellenére is, hogy a kansasiek is igencsak jól teljesítenek, és vezetik a Keleti Főcsoportot. Ugyanakkor az atlantai esélyek csökkentek, amikor is a 34. percben Guzan kapus a kiállítás sorsára jutott! A Sporting KC a szünetig ugyan nem bírta kihasználni emberelőnyét, a fordulás után már igen! Olyannyira, hogy a vendégek vezető találatát Sallói szerezte a 67. percben, a tizenhatoson kívülről a kapuba tekerve! A tehetséges magyar csatár zsinórban második meccsén volt eredményes, összességében pedig 11 fordulót követően 3. alkalommal volt eredményes (0-1)! A hajrában még egy gólt szerzett a Kansas, a csereként pályára lépő Gerso pedig ezzel a 87. minutumban beállította a végeredményt – a gólpasszt mindkét alkalommal Sánchez adta (0-2)! Nagy rangadót nyert meg ezzel a Sporting Kansas City, melynek soraiban végig pályán volt a magyar gólszerző, csapata pedig megszakította az Atlanta szezonbeli veretlenségét, ráadásul átvette a liga elsőségét a most legyőzött riválistól!

MLS, alapszakasz
Atlanta United – Sporting Kansas City • 0-2 (0-0)
Helyszín: Mercedes-Benz Stadium, Atlanta – 44.696 néző
Gólszerzők: -, ill. Sallói (67.), Gerso (87.)
Kiállítás: Guzan (34.), ill.

Nagy Dávid