Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egyenes út a vb-re

Az év legrangosabb hazai footgolf versenyét rendezik május 19-20-án Balatonudvariban, a Balaton Golf Club pályáján. A Traditional Footgolf Cup az idén bevezetett European Footgolf Grand Slam első állomása lesz. A legjobb magyar játékos automatikusan kvalifikálja magát a decemberi világbajnokságra. Előzetesen 17 ország 130 játékosa adta le nevezését.

Traditional Footgolf Cup-FOB 3. forduló

A Magyar Footgolf Szövetség a 2012-es világbajnokságot is számítva sorozatban a hetedik rangos nemzetközi versenyét szervezi jövő hétvégén. Mivel hazánk oroszlánrészt vállalt a sportág alapjainak lerakásában és a nemzetközi versenyrendszer beindításában, az évente rendezendő magyarországi nemzetközi versenyt tavaly óta Traditional Footgolf Cup néven rendezik, utalva a tradíciók megteremtésérére.

Az eddigi versenyeknek a Kisorosziban található Magyar Golf Club adott otthont, idén a festői Balaton északi partjára költözik a viadal, a Balatonudvariban lévő Balaton Golf Club adja a helyszínt. A pénteki edzésnapot követően szombaton és vasárnap is 18-18 szakaszt teljesítenek a játékosok, a 36 különböző lyuk megjátszását követően alakul ki a végeredmény. A verseny fővédnöke idén is dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár.

datasheet_600x500

A világranglista számításban a második legrangosabb besorolású, úgynevezett FIFG 500-as verseny szokás szerint része a European Footgolf Tournak, a 2014-ben alapított európai sorozatnak, mely idén létrehozta a világranglista mintájára az európai ranglistát is, ahol a kontinensen rendezett, nemzetközi szövetség által elfogadott versenyeken elért eredmények számítanak. Idén a legfontosabb európai versenyeket gyűjti össze a European Footgolf Grand Slam, melynek első állomása Magyarország lesz, azaz hazánk ismét sporttörténelmet ír. A sorozat majd ősszel, Portugáliában zárul.

A tét már most igen nagy, javában zajlik a decemberi világbajnokságra való kvalifikáció, amin a játékosok a versenyeken szerzett helyezéseikre kapott pontok gyűjtésével érhetnek el minél jobb helyezést a magyar ranglistán. Kvótához már a bajnoki sorozatba is beszámító (a Footgolf Országos Bajnokság harmadik fordulójaként) Traditional Footgolf Cupon is hozzá lehet jutni, a szövetség döntése értelmében a hétvége legjobb magyar játékosa automatikusan résztvevője lesz a marokkói vb-nek.

A győztes kiléte megjósolhatatlan, hiszen több magyar is képes felvenni a versenyt a világelittel, rajtuk kívül argentin, brit, szlovák, belga, holland, olasz vagy portugál footgolfos is esélyes a végső sikerre.

DUkFrdtUQAA4MH5