Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: rangadót vesztett a Seattle; az újonc a New York City ellen ikszelt – videóval

Az észak-amerikai profiliga (MLS) hétvégi fordulója mára virradóan zárult. Tegnap este egy rangadó keretein belül a Portland a Seattle csapatát fogadta a két klub egymás elleni 100. rangadója alkalmával, míg az Orlando vendége az Atlanta volt. A bajnoki kör utolsó meccsén az újonc Los Angeles FC a New York City vendéglátójaként döntetlenezett.

IMG_20180514_091605A Timbers elleni 100. rangadón maradt alul a Sounders! (forrás: twitter.com/SoundersFC)

Tegnap este az észak-amerikai élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (MLS) rangadót rendeztek meg, ugyanis a 2015-ös bajnok Portland Timbers a 2016-os bajnok, egyben tavalyi döntős Seattle Sounders csapatát fogadta. Ez volt a két klub 100. rangadója, jubileumához érkezett tehát ez a rivalizálás!

Rangadó ide vagy oda, az első félidő során a felek egyszer sem találták el a kaput! A lefújásig sem igazán sikerült felturbózni e tekintetben a mutatókat: a hazaiak 2, a vendégek 1 kapura tartó próbálkozással zártak. Viszont gól így is született a meccsen, de csak a hajrában, amikor is a Portland ezzel otthon tudta tartani a 3 pontot. A 86. percben Blanco tudott eredményes lenni, ezzel pedig el is dőlt tehát minden. A vesztes Seattle továbbra sem állhat a veresége miatt sem túl jól, de alapvetően a pontgyarapítás hiánya még nem lenne nagy gond, csakhogy a Sounders a Nyugati Főcsoportban 12., vagyis utolsó! Ezzel szemben ugyanabban a Konferenciában a Timbers a 4. pozíciót foglalja el. Persze messze még a szezon vége, és ha már Seattle, akkor érdemes megemlíteni, hogy tavaly is elég mélyről indulva tört előre, és jutott döntőbe a Dempsey nevével is fémjelzett alakulat.

MLS, alapszakasz
Portland Timbers – Seattle Sounders • 1-0 (0-0)
Helyszín: Providence Park, Portland – 21.144 néző
Gólszerzők: Blanco (86.), ill.


Mára virradóan még két meccs volt hátra az aktuális MLS-hétvége programjából. Előbb az Orlando City – Atlanta United összecsapásra került sor. Ez a találkozó eseménydúsabbra sikeredett, mint a portlandi bajnoki, már csak azt megemlítve, hogy az első félidőben esett két gól!

A vendégek már a 10. percben előnybe kerültek, amikor Josef Martinez értékesítette az Atlanta számára megítélt büntetőt (0-1)! A tavalyi újonc a 31. minutumban tovább növelte előnyét Barco révén (0-2)! Az első félidőben ezzel úgy tűnt, el is dönti a United, hogy ki nyeri ezt a meccset. A folytatásban viszont a Columbus korábbi kulcsfigurája, Meram szépített, így az 57. percben módosult újból az eredmény (1-2)! A végéig azonban több gól már nem született, így tovább folytatta idie jó szereplését az Atlanta, amely Keleten éllovas!

Orlando City – Atlanta United • 1-2 (0-2)
Helyszín: Orlando City Stadium, Orlando – 24.232 néző
Gólszerzők: Meram (57.), ill. Martinez (10. – büntetőből), Barco (31.)


A hétvége zárásként a tengerentúli elitben igencsak nagy rangadót rendeztek meg, ugyanis a nagyon jó szezonkezdést produkáló újonc Los Angeles FC a már tavaly is kirobbanó formában teljesítő New York City csapatát fogadta a nagyszerű Banc of California Stadium gyepén!

Korai góllal indult a találkozó, ugyanis a 13. percben vendég részről David Villa végezhetett el tizenegyest, ám a spanyol büntetője kimaradt, viszont a kipattanót bevágta a klasszis, így előnybe került a New York City (0-1)! Tíz perccel ezután a túloldalon is találat született, igaz, a menteni próbáló Ibeagha a saját kapujába juttatta a labdát, így lett egál az állás (1-1)! A szünet után is esett még két gól, előbb pedig Vela volt eredményes, a 66. percben pedig ezzel fordított a Los Angeles-i gárda (2-1)! A vendégeknek számára viszont összejött a pontszerzés! A 69. percben becserélt Tajouri a 75. minutumban vette be a hazai kaput (2-2)! Négygólos találkozón pontosztozkodással zárult tehát a rangadó, mely után mindkét csapat megtartotta tabellán a meccs előtt elfoglalt helyét. A folytatást a New York City a Keleti Főcsoport 3., míg a Los Angeles FC a Nyugati Főcsoport 2. helyéről várhatja.

Los Angeles FC – New York City • 2-2 (1-1)
Helyszín: Banc of California, Los Angeles – 22.000 néző
Gólszerzők: Ibeagha (23. – öngól), Vela (66.), ill. David Villa (13.)


A bajnokság állása

Keleti Főcsoport

IMG_20180514_091426

Nyugati Főcsoport

IMG_20180514_091423

Nagy Dávid