Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egyre jobb formában a magyar kiválóság

A cseklészi Black & White Golf Resort Bratislava adott otthont a FIFG 500-as besorolású Szlovák Opennek. Bacskai Bence két szlovákkal holtversenyben zárt az élen, a szétlövés után végül bronzéremnek örülhetett. A magyar csapat második, a szenioroknál Podusil György első, Balázsi Csaba harmadik.

32332231_1903818939636428_7129235516213428224_o

Michal Dian, Tomas Kikus és honfitársunk Bacskai Bence

A kétnapos szlovák footgolf verseny a ranglistapontok gyűjtése mellett azért is fontos volt, mert a magyar kvalifikációs rendszer szerint az a játékos, aki FIFG 500-as vagy FIFG 1000-es versenyt nyer, automatikusan kvalifikál a marokkói világbajnokságra. Bacskai Bence igen közel került ehhez, hiszen Tomas Kikussal és Michal Diannal együtt a két nap alapján, a legjobb, -14-es eredménnyel zárt, azaz hármójuk között szétlövés után hirdettek bajnokot. A playoffot Kikus nyerte Dian és Bacskai előtt, így Bence harmadik lett a rangos versenyen, ám direkt repülőjegyet nem tudott még szerezni a vb-re.

A magyar csapat rajta kívül is kitett magáért, hiszen a házigazdák mögött a második helyen zárta a versenyt az egyéni eredmények összesítése után. A szenioroknál Podusil Györgynél nem volt jobb, Balázsi Csaba harmadik lett, Tajtyi Róbert, Karakas Attila, Zsuppán Péter, Kocsis Sándor és Schneider Ferenc is befért a top tízbe.

“Gratulálok a magyar csapatnak és külön a szervezőknek, remek versenyt hoztak tető alá − mondta a Szlovák Open után Gelencsér Gábor, a Magyar Footgolf Szövetség elnöke, aki kiemelte, a látványos megnyitóünnepségtől kezdve, a gyönyörű környezetben elhelyezett, jó pályavezetéssel kialakított helyszín alkalmas lehet akár egy kiemelt, major esemény megrendezésére is a jövőben. − Arról nem is beszélve, remek ötlet volt szombaton egy nagypályás focimeccset is tető alá hozni, ahol a szlovák footgolf válogatott és a külföldi játékosok mérték össze tudásukat. Az 1-1-es végeredménnyel zárult mérkőzést végül a szlovákok nyerték tizenegyesekkel.”

EREDMÉNYEK