Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Maszkos huligánok összeverték a Sporting játékosait

Egy portugál lap hozta le először a hírt, hogy a Sporting CP játékosait és edzői stábját egy csapat maszkos huligán megtámadta. A brutális incidensről később a klub is adott ki közleményt. 

Screen-Shot-2018-05-15-at-18.13.59

A Sporting főhadiszállása felé futó ultrák (Forrás: ojogo.pt)

A portugál O Jogo lap hozta le először a hírt, miszerint kedd délután körülbelül ötven feldühödött Sporting-ultra tört be a klub edzőközpontjába, ahol törni-zúzni kezdtek, majd rátámadtak a játékosokra, az edzői stábra és a személyzetre is.

A huligánok az öltözőbe is bejutottak, ahol szintén senkit nem kíméltek. A szezonban 34 gólig jutó Bas Dostot például annyira megverték, hogy a fején és a lábán is megsérült, ami miatt nem lesz ott a hétvégi Portugál Kupa fináléjában sem. 

Bas Dost fejsérülése (Forrás: cmjornal.pt)

A holland játékoson kívül többen is megsérültek, köztük Rui Patricio, aki össze is kapott az ultrákkal a legutóbbi, május 13-i bajnokija után a stadion parkolójában. Mellette a lap szerint a sérültek között van a vezetőedző, Jorge Jesus is, illetve a játékosok közül Acuna, és William Carvalho.

A klub ma megerősítette a hírt egy hivatalos közleményben, amelyben elutasítják az agresszió minden formáját a sportban, és megígérik, hogy meg fogják keresni a támadókat, és felelősségre fogják őket vonni.

Hatalmas baj van a Sportingnál. Az elmúlt napokban több helyen is hallani lehetett olyan pletykákat, hogy a játékosok otthagyják a klubot, amiben már egyáltalán nem tudnak bízni, és már a hétvégi kupadöntőben sem fognak pályára lépni. A csapat  néhány héttel ezelőtt összeveszett a Sporting elnökével, Bruno de Carvalhóval, majd hétfőn felfüggesztette Jorge Jesus vezetőedzőt, ami után teljesen elszabadultak az indulatok. Ez lehetett az egyik ok, amiért az ultrák betörtek a Sporting főhadiszállására.

A Sporting azóta hivatalosan is tagadta Jesus felfüggesztését, és közölték, hogy a portugál szakember fogja irányítani a csapatot a hétvégi kupafináléban. Már ha lesz csapat, amit irányíthat….