Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING: megnyílhat az út a magyar tréner előtt Lipcsében – hivatalos

Felbontották Ralph Hasenhüttl szerződését az RB Leipzignál, de a stábja sorsa még kérdéses.

skysports-ralph-hasenhuttl-rb-leipzig_3844670

Sajtóhírek után immár hivatalos, hogy a Leipzig nem Ralph Hasenhüttl-el képzeli el a jövőt, s ezt a lipcsei klub hivatalos honlapján megerősítette. Ugyanakkor arról nem szólnak a hírek, mi lesz a tréner segítőinek a sorsa. A sportbuzzer.de azonban tudni véli, hogy Lőw Zsolt mellett egy elemző és egy sportpszichológus is távozik, ezt azonban a „Bikák” nem erősítették meg.

Az előzmények

A lipcsei klubvezetés eleinte új szerződést kínált Hasenhütl-nek, aki azonban nem fogadta el azt, majd a bajnokság végeztével tárgyalóasztalhoz ültek a felek, de a megbeszélések nem vezettek eredményre, így szerda kora délután megszületett a döntés: a szakembernek távoznia kell.

A lépés több variációt is kínál az utódlásra. Egyrészt Ralf Rangnick veszi át a csapatot a következő idényre, majd a Hoffenheimtől érkezik Julian Nagelsmann, másrészt Lőw Zsolt kap lehetőséget, harmadik lehetőségként a salzburgi Marko Rose kapja meg a kispadot, ám az első már most kijelenthető, hogy nem valósul meg, az viszont elképzelhető, hogy a magyar szakember Robert Klausszal párban vezeti a következő idényben a Gulácsi Pétert is soraiban tudó lipcseieket, ám sajtóhírek szerint ez sem feltétlenül történik meg amennyiben a magyar tréner elfogadja Thomas Tuchel hívását, és a PSG edzői stábjához csatlakozik. Egyébként Hasenhüttl kontraktusa 2019 nyaráig volt érvényes. Lőw viszont egyelőre türelmet kért, ám a napokban biztosan kiderül merre vezet tovább a magyar edző útja.

~GS~