Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyűrűzik a szerb bíró-botrány

Nem létező tizenegyes után őrizetbe vették Srdjan Obredovic játékvezetőt kedden. A szerb bajnokság hétvégi fordulóját követően a Belügyminisztérium rendelte el a bíró letartóztatását.

2018051596

Minap hírt adtunk, hogy Szaúd-Arábiában egy FIFA-bíró került vizsgálati fogságba vesztegetés gyanújával, míg kedden robbant a bomba, hogy Szerbiában is eljárás alá vontak egy játékvezetőt. Srdjan Obredovic a hétvégi Spartak Subotica – FK Radnicki Nis összecsapáson olyan tizenegyest ítélt meg – kezezés miatt – amely előzmény nélküli volt. A Radnicki játékosainak keze közelében sem volt a labda. A nisi együttes addigra tíz emberrel futballozott, mert a második játékrész elején Obredovic kiállította Milan Pavkovot. Ráadásul a szabadkaiak ekkor már egygólos előnyben voltak, mert a félidő derekán egy tizenegyest már értékesítettek is.

Az ügy pikantériája, hogy nem is Obredovic volt kijelölve a találkozónak, hanem az UEFA által a Bajnokok Ligája-döntőre nevezett Milorad Mazic. A szerb szövetség ezért döntött Obredovic mellett, akit egyébként az ország egyik legkorruptabb bírójának tartják.

„A játékvezetőt azzal gyanúsítjuk, hogy a Szabadkán megrendezett FK Spartacus és FK Radnicski Nis mérkőzésen kihasználta a hivatalos helyzetét, a hazai csapatot előnyben részesítette, amely így kedvezőbb helyzetbe került az ellenfelével szemben” – fogalmaz a belügyminisztérium közleménye.

A játékvezető 48 órás vizsgálati fogságba került, majd bűnvádi feljelentést tesznek ellene.

Ezzel a sikerrel a Subutica hárompontos előnyre tett szert a Radnicki együttesével szemben az Európa-ligáért folytatott harcban. Az utolsó fordulóban pedig a szabadkaiak a Partizannal, míg a nisiek a Napredakkal találkozik.

Az eset videón: 

https://youtu.be/cxjsjE_mY40

~GS~