Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Iniesta: “Remélem egy napon még visszatérek!”

Andrés Iniesta a minap hosszas interjút adott a spanyol El Transistor című rádióműsorban. A Barca szezon végén távozó klubikonja többek között a jövőjéről, távozásának okairól, na és persze a hamarosan kezdődő világbajnokságról is beszélt – Ebből szemezgettünk. 

(kép: as.com)

A barcelonai kezdetekről: “Bátor döntés volt a szüleimtől, hogy olyan nagyon fiatalon a La Masiára engedtek. Emlékszem nem indult nehézségek nélkül. Egyszer még a szüleim azon is összekaptak, hogy kivesznek az akadémiáról. Meglepő módon az édesapám ezt akarta, ugyanakkor szerencsére az édesanyám a srkára állt, és nem engedett neki.”

A 2010 világbajnokság döntőjében szerzett góljáról: “Hihetetlen este volt Johannesburgban, a fantasztikus Soccer City stadionban. Tökéletesen emlékszem, ahogy hallom a csöndet, ahogy Cesc Fabregastól megkapom a lbadát. Pillanatokkal később már azt hallom, hogy mindenki tombol, én pedig azt veszem észre, hogy megszereztem az a találatot, amellyel Spanyolország megnyerte a világbajnoki címet.”

Debütálás az El Clásicón, és José Mourinho madridi regnálásáról: “Nem igazán emlékszem pontosan a debütálásomra az El Clásicón. Arra viszont sokkal inkább, hogy akkoriban (Ez már José Mourinho ideje -a szerk.) nagyobb volt a feszültség ezeken a találkozókon. Még a nemzeti csapatnál is témát szolgáltatott mindez. Olyan időszak volt ez, amikor mi nem játszottunk a legjobban, nemzetközi szinten sem, a pályán pedig tapintható volt a feszültség. Mostanra ez már jó irányba változott, véleményem szerint.”

Amiért elhagyja a Barcelonát a szezon végén: “Úgy érzem ez a megfelelő pillanat. Ennél többet már nem tudok hozzátenni. Tisztában vagyok azzal, amit a Barcelonánál elvárnak egy játékostól, pontosan tudom, hogy milyen ez a klub, éppen ezért éreztem úgy, hogy ez lesz a legjobb pillanat, hiszen boldogan távozhatok. Trófeákat nyertünk, ebből még én is kivehettem a részem, de például fontos az is, hogy a szezon során nem ért semmiféle kellemetlenség. Bárcsak még 10 évig folytathatnám, de sajnos erre nincs lehetőségem!”

A jövőről: “Kína és Japán két lehetőség. Fel szeretnék mindent térképezni a legmegfelelőbben. Van amit még át kell gondolnom, így a jövő hétig semmi végleges nem várható. A világbajnokság kezdetéig szeretném lezárni a témát. Egy biztos, nem hagyom abba a futballt, játszani fogok, és remélem erre jó pár évig még lehetőségem is lesz!”

Az edzősködésről: “Remélem, egy napon még visszatérhetek Barcelonába. Ez az otthonom, nagyon, de nagyon boldog vagyok itt. Nem titkolom, érdekel az edzősködés, de előbb még ki szeretném élvezni, hogy van pár évem arra, hogy futballozhatok!”