Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ma megkezdődnek a tárgyalások Maurizio Sarrival! – sajtóhír

Másról sem lehetett olvasni az utóbbi napokban az olasz, illetve az angol szaksajtóban, mint Maurizio Sarriról. Az egyik pillanatban még arról számolnak be, hogy kedvencével együtt a londoni gigászhoz szerződik, a másikban arról, hogy mégsem ő a kiszemelt, a harmadikban pedig ismét arról, hogy távozik, és már meg is van az utódja. Hol lehet akkor az igazság? Az olasz sajtó leginkább jól értesült munkatársához, Gianluca Di Marziohoz fordultunk válaszért…

sarrinapoli

A fent említett szakíró szerint a Napoli együttese – miután a bajnokság a hétvégén elúszott – mostantól teljes gőzzel a jövőre koncentrál. Hogy mit is jelent ez? Azt, hogy a mai napon le fog ülni tárgyalni a klubelnök, Aurelio De Laurentiis, és Maurizio Sarri vezetőedző, és megvitatják, hogy van-e kilátás további közös munkára, vagy pedig fel is út, le is út. A meeting Sarri számára igencsak sürgető, hiszen a szerződésébe foglalt 8 millió eurós kivásárlási záradék – Di Marzio szerint – május 22-én, azaz szűk egy héten belül le fog járni, tehát onnantól a sorsa kizárólag De Laurentiis kezében lesz.

A hírek szerint a két vezető között a játékospolitikabeli nézeteltérések miatt fagyos a viszony, hiszen Sarri inkább megnyitná, míg De Laurentiis – mint szinte bármelyik elnők – inkább elzárná a pénzcsapokat. Az edző állítólag abban az esetben hajlana az egyezségre, ha a klub egy újabb rohamot kezdene az Atlético Madrid szélső védője, Sime Vrsaljko megszerzéséért, akiről januárban már egyszer sikeresen lecsúsztak.

Írta: Wernigg Márton