Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolás: Falcao elhagyhatja Európát

Megannyi változóan sikeres és sanyarú szezont követően elhagyhatja az európai klubvilágot Radamel Falcao, a Monaco lassan már veteránnak tekinthető gólvágója.

FBL-FRA-LIGUE1-MONACO-MONTPELLIER

Falcao és társai számára még nem ért véget az idény, ugyanis még az utolsó forduló hátra van a Ligue 1 2017-18-as idényéből. A tét nem kicsi, ugyanis a Monaco a Lyonnal és a Marseille-jel viaskodik a PSG mögött fennmaradt két Bajnokok Ligáját érő pozícióért.

Ám könnyen lehet, hogy a Troyes elleni lesz Falcao számára karrierje utolsó klubmeccse Európában. Ugyanis szinte biztosra vehető, hogy a kolumbiai válogatott csapatkapitányára mozgalmas nyár vár: előbb egy világbajnoki szereplés hazája nemzeti csapatával, majd az átigazolási ajánlatok meghallgatása.

Bár a Chelsea-nél és a Manchester Unitednél elkövetett szenvedései sokat rontottak az ázsióján, valójában még mindig a világ egyik legjobb, legveszélyesebb csatárának számít. Állítólag Falcao nem tölti ki a Monacoval 2020-ig érvényes szerződését, és már most tovább áll. A nemzetközi sportsajtó szerint az MLS-ben listavezető Atlanta United szívesen szerződtetné a dél-amerikai támadót, akinek akár évi négymillió eurót is fizetnének.

A 32 esztendős Falcao 35 alkalommal lépett pályára a Monacoban, és 24 gólt szerezett 4 gólpassz mellett.

Balogh József