Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia legenda a Nice kispadján?

Lucien Favre vezetésével az OGC Nice az elmúlt két esztendőben felkerült a nemzetközi futballtérképre. A Mario Balotellit is soraiban tudó csapat hatalmas meglepetésre érmet szerzett a Ligue 1-ben. A svájci szakember idén is nemzetközi kupaindulást érő helyre hozhatja a csapatot – ez hétvégén el is dől a zárókörben – , majd feláll és távozik, a hírek szerint visszatér a Bundesligába és a Borussia Dortmund irányítását veszi át. A megüresedő kispadra egy legendás francia középpályás, a világ- és Európa-bajnok Patrick Vieira ülhet a France Football információi szerint.

06VIERAweb1-articleLarge

Ki ne emlékezne a francia legendára, aki 1997 és 2009 között 107 alkalommal öltötte magára a francia nemzeti csapat címeres mezét, mellyel mindent meg is nyert. Kilenc éven át harcolt az Arsenal sikereiért, tagja volt a veretlenül bajnokságot nyerő csapatnak. Később a Juventus, az Internazionale és a Manchester City csapatában is megfordult, utóbbiból vontul vissza 2011-ben.

Aktív pályafutása után maradt a Manchester City kötelékében, majd 2013-ban ő lett a tartalékcsapat vezetőedzője. A Newcastle United 2015-ben szerette volna a kispadján tudni, de ő az MLS-ben szereplő New York City FC-t választotta edzői pályafutása első állomásaként. Csapata a jelenleg futó bajnoki szezonban remekül szerepel, a kérdés, hogy szezon közben hajlandó-e felállni a Nice hívó szavára?