Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elhagyta klubját a Dortmund kiszemeltje! – hivatalos

Arról korábban mi is beszámoltunk, hogy Peter Stöger a szezon végeztével távozik a Borussia Dortmund kispadjáról. Továbbra is kérdés azonban, hogy ki veheti át a sárga-feketék irányítását a 2018/19-es szezontól. Julian Nagelsmannt, André Villas-Boast, és Ralph Hasenhüttl-t is szóbahozták már a Ruhr-vidékiekkel, ám egyre inkább úgy fest, hogy nem közülük fog kikerülni végül a befutó…

120317-P-SP26-Bayer-Leverkusen-Borussia-6089-Jubel-Lucien-Favre_01

 

A francia élvonalban szerepló OGC Nice csapata tegnap este hivatalos oldalán jelentette be, hogy közös megegyezéssel felbontja vezetőedzője, Lucien Favre szerződését, miután az nem tudta kiharcolni csapata Európa-liga szereplését a Ligue 1 utolsó fordulójában. A svájci tréner a következőket mondta az eset kapcsán:

“Elhagyom Nizzát, és Franciaországot is. Egyelőre csak ennyit mondhatok.”

A német futball bennfentesének számító Bild ugyanakkor állítja, hogy Favre a következő napokban Dortmundba utazik, hogy megegyezzen a Bundesliga 4. helyezettjének vezetőségével a folytatást illetően. Az edző számára nem lenne új terep a germán pontvadászat: a Hertha BSC mellett a Borussia Mönchengladbach kispadját is megjárta már. Utóbbi állomáshelyén négy esztendőt töltött, és hosszú évek után kivezette a csapatot a Bajnokok Ligájába. Sikerei listáját gyarapítja továbbá két svájci bajnoki cím, két svájci kupagyőzelem, és egy bronzérem a Nice élén a francia bajnokságban. Bejelentése a Dortmundnál a következő néhány napban várható, a transfermarkt.de szerint 2020-ig szóló szerződést írnak majd alá a felek.

Írta: Wernigg Márton