Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiütéssel zárta a szezont a Milan! – videóval

Sima győzelmet aratott, és bebiztosította főtáblás helyét a következő szezonra az Európa-ligában az AC Milan csapata, amely az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) utolsó, 38. fordulójában hengerelt a Fiorentina ellen!

IMG_20180520_200516Megvolt az oka az örömre a milánói klubnak! (forrás: twitter.com/acmilan)

Az AC Milan az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) záró, 38. fordulójában a Fiorentina csapatát fogadta. A hazaiak számára nem kis tettél bírt a találkozó, ugyanis a milánói gárda bebiztosíthatta Európa-ligába jutását.

A 7. percben Kessie szerzett volna előnyt a milánóiaknak, de a a vendégek hálóőre védeni tudott. Nem úgy, mint Donnarumma a 20. minutumban, amikor is a firenzei klub került előnybe! Ekkor Chiesa passzát váltotta gólra Simeone (0-1)! Nem kellett azonban sokat várni arra, hogy a Milan egalizáljon. Hazai részről Calhanoglu talált be ismételten szabadrúgásból, akár csak az elmúlt hétvégén (1-1)! A félidő végéhez közeledve Calhanoglu pedig egy gólpasszt is kiosztott! A 42. percben Cutrone fejese akadt be a Fiorentina kapujába, ezzel fordított a Gattuso vezette alakulat (2-1)! A szünet előtti hosszabbítás 3. percében duplázhazott is volna Cutrone, de lökete mellé szállt.

A folytatásban a Milan folytatta a gólgyártást is, nem csak a meccset! A 49. minutumban az első félidő végén betaláló Cutrone fejesét még védte a fordítást követően pályára lépő Dragowski, de a kipattanó már bement, amit Kalinic juttatott a kapuba (3-1)! Tíz perccel ezután már hárommal ment a milánói gárda! Az 59. minutumban az ezzel második gólját szerző Cutrone kapáslövése akadt be (4-1)! Közel járt Cutrone a mesterhármashoz is, ám a 67. minutumban les miatt nem adták meg a találatát. A 73. percben szépíthetett volna a Fiorentina, de Benassi lövése veszélytelenül ment mellé. Ezután kevéssel viszont ismételten betalált a Milan! A 76. minutumban Calhanoglu újabb gólpasszt osztott ki, Bonaventura pedig az akció sikeres befejezője volt (5-1)! A vége előtt kevéssel Andre Silva is bevette volna a firenzei kaput, azonban Dragowski védeni tudott a 89. percben. A lefújásig viszont már nem változott az eredmény, így kiütéses sikerével bebiztosította Európa-ligába jutását a Milan, amely a bajnoki szezont ezzel a 6. helyen zárta, és a Fiorentina is megtartotta korábbi, 8. pozícióját.

Serie A, 38. forduló
AC Milan – Fiorentina • 5-1 (2-1)
Helyszín: San Siro, Milánó. Vezette: Michael Fabbri
Gólszerzők: Calhanoglu (23.), Cutrone (42., 59.), Kalinic (49.), Bonaventura (76.), ill. Simeone (20.)
Sárga lapok: Kessie (26.), Calhanoglu (34.), ill. Pezzella (22.)
Kiállítás:

AC Milan: Donnarumma – Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez – Kessie, Locatelli, Bonaventura (Torrasi, 85.) – Cutrone (Andre Silva, 70.), Kalinic (Antonelli, 78.), Calhanoglu. Vezetőedző: Gennaro Gattuso

Fiorentina: Sportiello (Dragowski, 46.) – Milenkovic, Pezzella (Gaspar, 46.), Hugo (Olivera, 28.), Biraghi – Benassi, Dabo, Cristoforo – Saponara, Chiesa, Simeone. Vezetőedző: Stefano Pioli

VIDEÓ HAMAROSAN!


Komolyabb tétje már nem volt a Genoa – Torino olasz bajnoki mérkőzésnek a Serie A utolsó, 38. fordulójában, amely nyitotta a mai napot. Ugyan korábban, ha kicsit mindkét csapat jobban teljesít, legalább az Európa-liga selejtezőt erő 7. pozícióra pályázhattak volna.

A találkozó első gólja a 30. percben született meg, amikor is Belotti beadása után Falque fejese akadt be a hazai kapuba (0-1)! Az első félidő hosszabbításának 3. percében szabadrúgásból egalizált volna a Genoa, ám Medeiros lövése mellé szállt.

A folytatást követően sokat igazán nem kellett arra várni, hogy megduplázza előnyét a vendég torinói alakulat. Az 58. percben Ansaldi passza után Baselli volt eredményes (0-2)! A hajrában azért csak összejött a genovai szépítés, hiszen a védelmi hibát követően a 80. minutumban Pandev vette be a Torino kapuját (1-2)! Három perccel ezután vendég részről Ansaldi gyűjtötte be második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott. A legvégén Pandev majdnem pontot is mentett a Genoa számára, ám lökete a 89. percben a felső lécről pattant le! Végül maradt a 2-1-es eredmény torinói szemszögből, így zsinórban negyedik vereségét szenvedte el a bajnoki zárás alkalmával a Genoa, míg a Torino ezzel zsinórban 3 veretlen bajnokit tudott le.

Genoa – Torino • 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Pandev (80.), ill. Falque (30.), Baselli (58.)
Kiállítás: – , ill. Ansaldi (83.)

Nagy Dávid