Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Stieber gólt szerzett csapata győztes meccsén! – videóval

Az észak-amerikai profiligában (MLS) ma hajnalban, és tegnap este is több mérkőzést rendeztek meg. Ezen bajnokik között ott volt Stieber Zoltán klubjának meccse is. A magyar játékos együttese győzelmének alapját góllal adta meg!

USATSI_10845080Stieber (18-asban) második gólját szerezte a szezonban, csapatát pedig győzelemhez segítette! (forrás: dcunited.com)

Magyar idő szerint ma hajnalban az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő Stieber Zoltán klubja, a DC United a San José Earthquakes otthonában lépett pályára, a magyar játékossal a kezdőjében.

Stieber pedig nem csupán kezdő volt, hanem góllal vétette észre magát, csapata első találatát ugyanis a magyar labdarúgó szerezte! Stiebert a 15. minutumban Acosta ugratta ki a leshatáron, majd a magyar játékos higgadt, zseniális befejezése gólt eredményezett! Ezzel Stieber a washingtoni klub kilencedik bajnokiján nyolcadik alkalommal volt a pályán, és immár második gólját szerezte (0-1)! Öt perccel ezután Acosta újból kiosztott egy asszisztot, a fővárosi alakulat pedig Mattocks révén növelte az előnyét (0-2)! A félidő végéhez közeledve még két gól született! Előbb, a 37. minutumban Asad is bevette a hazaiak kapuját Arriola passza nyomán, így lényegében már minden eldőlni látszott (0-3), majd a 43. percben Hoesen szépített (1-3)! Végül az első játékrészben esett 4 találat volt az összes a meccsen, így Stieberék szezonbeli kilencedik bajnokijukon a második sikerüket könyvelhették el, a magyar gólszerző pedig végig a pályán volt!

MLS, alapszakasz
San José Earthquakes – DC United • 1-3 (1-3)
Helyszín: Avaya Stadium, San José – 17.644 néző
Gólszerzők: Hoesen (43.), ill. Stieber (15.), Mattocks (20.), Asad (37.)


Szintén ma hajnalban játszott Németh Krisztián csapata is, a New England Revolution, mely hazai pályán fogadta a tavaly a Keleti Főcsoportban döntőt játszó Columbus Crew csapatát. A hazaiaknál Németh nem kapott szerepet, gól pedig csupán a meccs hajrájában esett, melynek a vendégek örülhettek. A 85. percben Higuaín labdáját Abubakar jutatta a kapuba, ezzel pedig a Columbus zsebelte be a három pontot (0-1)!

New England Revolution – Columbus Crew • 0-1 (0-0)
Helyszín: Gillette Stadium, Foxborough – 14.087 néző
Gólszerzők: – , ill. Abubakar (85.)


Ezzel szemben, szintén hajnali meccsen a Philadelphia Union nem kímélte a hozzá vendégségbe érkező Real Salt Lake csapatát! A hazaiak sima, háromgólos sikert arattak, ezzel hozva a kötelezőt. Az első játékrészt követően már 2-0 volt az állás, igaz, a szünet után előbb a vendégek tálaltak be, de azon felül még kétszer tudott villanni a három pontot otthon tartva a hazai gárda, amely zsinórban második győzelmét aratta.

Philadelphia Union – Real Salt Lake • 4-1 (2-0)
Helyszín: Talen Energy Stadium, Chester – 16.019 néző
Gólszerzők: Epps (21.), Dockal (34.), Ilson (74.), Rosenberry (81.), ill. Kreilach (65.)


Magyar idő tegnap este két meccset rendeztek meg az MLS-ben, elsőként pedig a New York City – Colorado Rapids találkozót bonyolították le. A hazaiak voltak a bajnoki abszolút favoritjai, ennek megfelelően pedig sima sikert hozott a New York-i klub részéről ez az összecsapás. Az első játékrészben csak egy gól esett, a 22. percben David Villa talált be (1-0)! A gólgyártást a szünet után Matarrita folytatta a 49. minutumban (2-0), majd Villa egy gólpasszt is kiosztott, Moralez révén pedig ezzel az 56. percben már hárommal mentek a hazaiak (3-0)! Végül Villa még egyszer betalált, és feltette a pontot az i-re a 74. percben (4-0)! Sima, 4-0-s győzelmet aratott tehát a New York City, amely két nyeretlen meccs után zsebelte be újból a három pontot.

New York City – Colorado Rapids • 4-0 (1-0)
Helyszín: Yankee Stadium, Bronx – 21.494 néző
Gólszerzők: David Villa (22., 74.), Matarrita (49.), Moralez (56.), ill.


A 2015-ös bajnokcsapat is pályán volt tegnap este, a Portland Timbers ugyanis az újonc Los Angeles FC-t fogadta. A találkozó első félideje gólt nem hozott, a második viszont hármat is! A hazai klub Paredes révén került előnybe az 52. percben (1-0), a 74. minitumban viszont Vela egalizált (1-1)! Úgy tűnt, meglehet a pontszerzés a Los Angeles-i klubnak, azonban a gólt szerző Paredes gólpasszt is adott, a 81. percben pedig Armenteros révén a Portland otthon tartotta a három pontot (2-1)! Ezzel folytatódott a Timbers nagyszerű szériája, ugyanis zsinórban 5. sikerét aratta a portlandi alakulat!

Portland Timbers – Los Angeles FC • 2-1 (0-0)
Helyszín: Providence Park, Portland – 21.144 néző
Gólszerzők: Paredes (52.), Armenteros (81.), ill. Vela (74.)


Az FC Dallas – Vancouver Whitecaps volt magyar idő szerint a tegnap esti utolsó meccs a hajnali folytatást megelőzően. A találkozó első gólja a szünet előtt nem sokkal született meg, ugyanis a 40. percben hazai részről Cannon talált be (1-0)! Ezután a többi gól a hajrára maradt, ezzel együtt az izgalmak, és a fordulatok is! A 78. percben Urruti is bevette a vancouveri csapat kapuját, ezzel pedig eldőlni látszott a meccs (2-0)! Azonban pár perccel később, a 81. minutumban Figueroa öngólja révén szépített a vendég együttes (2-1)! De ezzel még nem volt vége, a Vancouver tizenegyest kapott, melyet a ráadás 10.(!) percében értékesített Kamara (2-2)! Őrületes hajrát követően lett tehát pontosztozkodás a vége. A Dallas ezzel immár három meccse veretlen, míg a Vancouver négy meccse nyeretlen. Utóbbi a hétközben is pályán volt, amikor is a San José Earthquakes vendéglátójaként 2-2-es döntetlent játszott.

FC Dallas – Vancouver Whitecaps • 2-2 (1-0)
Helyszín: Toyota Stadium, Frisco – 13.907 néző
Gólszerzők: Cannon (40.) Urruti (78.), ill. Figueroa (81. – öngól), Kamara (90+10. – büntetőből)


Korábban, még szombatra virradóan a címvédő Toronto FC az Orlando City vendéglátója volt. A hazai klub Giovinco és Altidore hiányában is győzni tudott. A hajrában dőlt el végül a meccs, melyet 2-1-re nyert meg tehát a kanadai alakulat.

Toronto FC – Orlando City • 2-1 (0-0)
Helyszín: BMO Field, Torontó – 28.009 néző
Gólszerzők: Chapman (63.), Telfer (87.), ill. Higuita (73.)

Nagy Dávid