Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új bevételforrásra tehet szert a PSG!

Egyre kaotikusabb helyzet van kialakulóban a Paris Saint-Germainnél: számtalan kérdés övezi a francia bajnokot, több kulcsjátékos jövője bizonytalan, a stáb összeállításáról egyelőre semmit sem tudni. Valószínűleg ez vezethette rá Nasser Al-Khelaifi tulajdonost arra, hogy a L’Eguipé-nek mindenről szépen kitálaljon egy interjú formájában…

Paris Saint-Germain F.C. - Neymar Jr Press Conference

 

Unai Emeryről: “Mindannyian elvesztettük tavaly a bajnokságot. Mindannyian. Nem fair, hogy azt mondjuk, hogy Emery hibája volt. Hét trófeát nyert két idény alatt. A második évében minden hazai kupát elhódított, immáron harmadjára négy éven belül. Minden tőle telhetőt megtett, úriemberként távozott. A legjobbakat kívánom neki a jövőre nézve. Valami változásra volt szükségünk, nekünk is és neki is. Ettől még barátok maradunk. Karakter? A karaktere az megvolt. Egyszerűen néha szükség van a váltásra…”

Thomas Tuchelről: “Ambiciózus, akárcsak mi, és szereti a látványos támadófocit. Erős személyisége van, és nagyon szigorú. Mindemellett fiatal, ami az egyik, ha nem a legjobb tulajdonsága. Más nagy klubok is megkörnyékezték ezért. Rendkívül motivált. Nem volt csapata ebben az idényben, komoly fegyvertény, hogy ki tudta szellőztetni a fejét.”

Neymarról: “Tízezredjére is elismétlem, hogy maradni fog. Az apja azt mondta nekem, hogy a fia jövője Párizs. Neymar már belefáradt a jövőjét illető találgatásokba. Az egészet a spanyol média generálja. Ha elhiszitek, az a ti bajotok. Nem fogok minden alkalommal ezzel foglalkozni. Négyéves szerződése van.”

A Gazdasági Fair-playről: “Először is szögezzük le: mi mindig betartjuk a szabályokat. Igaz, hogy az UEFA nagyon kemény tárgyalópartner, és időnként nem is igazságosak. Őszintén szólva számomra meglepő, abnormális és felháborító volna az, ha megbüntetnének minket. Nem csináltunk rosszul semmit. Betartottuk a szabályokat. Tudjátok, hogy honnan van a pénzünk, nincsenek adósságaink, nem kell megalkudnunk. Más bajnokságokban számtalan klub küzd a hitelezőivel. Spanyolországban például a klubok jó része el van adósodva. Szponzorok? Lesznek újak. Tárgyalunk a Nike-val, és rövidesen bejelentjük az új egyezséget. A Fly Emirates-szel lejárt a szerződésünk a mezszponzorációra, úgyhogy most más támogató után nézünk.”

Arséne Wengerről“Wenger mondott nekem valamit, amit sosem fogok elfelejteni: “Végy egy gyémántot, és csiszold tisztára, hogy csilloghasson!” Nem tudom, hogy mihez fog kezdeni, de biztos vagyok benne, hogy rengeteg ajánlata lesz. A sportigazgatói poszt nálunk foglalt, Antero Henrique tölti be, aki maradni is fog.”

Rabiot-ról, Areoláról és Cavaniról“Rabiot egy fantasztikus játékos, a világ egyik legjobb középpályása. Nagyon csalódott vagyok, amiért nem került be a francia válogatott vb-re utazó keretébe, de tiszteletben kell tartanunk Deschamps döntését. Areola a mi elsőszámú kapusunk. Jövőre is ő lesz? Persze, biztosan. Hogy mi lesz Buffonnal? Ő egy fantasztikus hálóőr, nagyon karizmatikus, és remek ember. Biztos vagyok benne, hogy minden klub szívesen látná őt. Cavani? Beszéltem vele a Coupe de France döntője után, azt mondta, hogy boldog, és hogy maradni szeretne. Még kétéves szerződése van. Nagyszerű játékos, nagy harcos, és a klub történetének legeredményesebb csatára. Maradni fog.”

Írta: Wernigg Márton