Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

‘Viszlát Gigi!’ – Buffon karrierje számokban!

Gianluigi Buffon könnyeivel küszködve búcsúzott a Juventus együttesétől. A klasszis kapus távozásával egy utánozhatatlan karrier ért véget az olasz futballban – Azért mondjuk így, hiszen Buffon külföldön folytathatja, például a PSG már hívja is
A Verona ellen lejátszott utolsó Juve-s tétmeccse után nézzük meg kicsit közelebbről, pusztán a számok terén Gigi Buffon életpályáját.

(Kép: as.com)

640 – Ennyi Seria A-s bajnokin lépett pályára a kapus. Ezzel az örök-rangsor második helyén áll, hét találkozóval elmaradva a szintén ikonikus Paolo Maldini mögött.

284 – Ennyi találkozón maradt érintetlen a hálója. Érdekesség, hogy az első kapott gól nélküli meccsét 1995. november 19-én hozta le, 17 évesen és 295 naposan.

9 – Buffon Seria A bajnoki címeinek száma. Ennél többet nem nyert egy futballista sem.

974 – A veterán kapus tartja a rekordot azt illetően, hogy 974 percen át nem kapott gólt olasz bajnoki meccsen.

117 – Nála több Bajnokok Ligája találkozón nem szerepelt olasz játékos. Érdekesség, hogy a kapusok közül csak Iker Casillasnak van több fellépése az elitsorozatban (167).

10. 000 + – Az idei BL-szezonban Buffon egyike lett annak a négy futballistának, akik 10. 000-nlél több percet töltöttek a pályán BL-meccsen.

38 – Legtöbbször a Lazio, a Milan és az Udinese ellen lépett pályára olasz bajnokin.

20 – Egyik legkedveltebb ellenfele a Seria A-ban az Udinesee volt, hiszen több mint minden második meccsét kapott gól nélkül hozta le az Udine ellen.

247 – A Juventusból Buffon leghűségesebb társa Giorgio Chiellini lett. A hátvéddel együtt 247 meccsen szerepeltek vállvetve.

21 – Buffon legtöbb kapott gól nélküli meccsinek száma. Kétszer is elérte ezt: a 2011/12-es valamint a 2015/16-os szezonban. Ligarekord!

1 – Azaz egy dolog miatt lehet hiányérzete, a Bajnok Ligája serleget nem emelhette a magasba (UEFA-kupát például nyert, még a Parma együttesével)

5 – Világbajnokságon szerepelt karrierje során. A német Lothar Mattheus és a mexikói Antonio Carbajal mondhat még el hasonlót magáról. Ha az olaszok nem esnek ki a svédek elleni pótselejtezőn, Buffon egyedüli rekorder lenne…

176 – Buffon ennyiszer szerepelt a Squadra Azzurrában. Válogatottsági csúcstartó!