Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Belháború a Bayernnél – sztárigazolás vagy elzárt pénzcsapok?

A Bayern München vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge múltheti kijelentése igencsak feltüzelte a klub szimpatizánsait. Az idén, vagy jövőre bekövetkező rekordigazolást vizionáló szakember szavaiból sokan azt a következtetést vonták le, hogy nyáron bizony komoly pénzeket mozgósíthat a vezetőség. Erre cáfolt most rá a rációt képviselő zsugori elnök, Uli Hoeneß…

rummenigge_hoeness

Kép forrása: sport1.de

A nem kis meglepetésre a Frankfurt ellenében 3-1-re elbukott kupadöntő után állt a Sky kamerái elé Hoeneß, aki a bajorok akkori szájízének tökéletesen megfelelő nyilatkozatot tett:

“Nem fogunk több pénzt befektetni, hanem a játékosainkat fogjuk megtanítani arra, hogy így nem szabad játszani. Fontos, hogy a sztárjaink a meghatározó pillanatokban is csúcsteljesítményt nyújtsanak, ne csak akkor, amikor gyenge csapatok ellen játszunk. Ezen még dolgoznunk kell.”

A kérdésre, hogy eszerint idén kizárt-e egy-egy komolyabb igazolás, nyersen csak annyit felelt: “Igen.”

Később a Bildnek ezt valamivel bővebben is kifejtette:

“Százmilliós igazolásunk idén biztosan nem lesz. A csapat többé-kevésbé készen áll az új szezonra. Akkor erősítünk, ha Niko (Kovac) szükségesnek látja.”

Látható tehát, hogy a két fejes között nagy valószínűséggel egyelőre nem született konszenzus a nyári igazolásokat illetően. Az a korábbi tapasztalatok alapján szinte kizárt, hogy jövőre James Rodríguez valószínűsíthető 40 milliós leigazolása mellett még egy nagy dobást bevállalnak majd, így amennyiben valóban szándékukban áll egy mega-üzletet megkötni, arra a legjobb esély idén nyáron kínálkozna.

Rummenigge és Hoeneß ellentétének már nem először mutatkoznak meg jelei a német médiában, kettejük vélhető szembenállásának kicsúcsosodása maga az edzőkérdés volt. Állítólagos viszályuknak hála Thomas Tuchel, és Ralph Hasenhüttl is visszautasította a Bayern Münchent…

Írta: Wernigg Márton