Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Nikolics gólt lőtt, és gólpasszt osztott ki! – videóval

Az MLS-ben, vagyis az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban szereplő Nikolics Nemanja klubja, a Chicago Fire tegnap este a Houston Dynamo együttesét fogadta. A magyar gólkirály egyszer betalált, és egy gólpasszt is adott, ám klubja így is alulmaradt, persze Nikolicsra nem lehet panasz emiatt! Sallóiék is pályán voltak, akik idegenben ikszeltek, míg mára virradóan az Atlanta a New York Red Bulls ellen kapott ki hazai pályán!

ct-1526857889-ckli96yh7m-snap-imageNikolics (23-asban) gólt szerzett, és egy gólpasszt is kiosztott a Houston Dynamo ellen! (forrás: chicagotribune.com)

Magyar idő szerint tegnap késő este az MLS-ben, vagyis az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban Nikolics Nemanja csapata, vagyis a Chicago Fire a texasi Houston Dynamo együttesét látta vendégül.

A hazaiak már a 4. percben hátrányba kerültek, amikor Quito talált be (0-1)! Viszont túl sok idő nem telt, és jött az egalizálás Nikolics révén! A 14. minitumban egy beadást követően a magyar gólvágó talált be közelről, így 6. alkalommal volt eredményes ebben a bajnoki szezonban (1-1)! Alig telt el ezután két perc, és a fordítás is összejött a gólkirály segítségével! Nikolics a 16. percben nagyszerű passzt adott Camposnak, aki góllal fejezte be a támadást (2-1)! A szünetig már nem esett gól, így előnnyel mehettek pihenni Nikolicsék.

A fordulás után azonban hamar jött az első gól, ugyanis az 56. percben Elis révén büntetőből egalizált a Houston (2-2)! Elis számára a duplázás is összejött, hiszen a 74. percben mindent eldöntő találatot szerzett, így végül a vendégcsapat nyerte ezt a bajnokit (2-3)! A fordulatos találkozó végén ezzel a Houston Dynamo első idegenbeli győzelmét könyvelhette el a most futó szezonban.

MLS, alapszakasz
Chicago Fire – Houston Dynamo • 2-3 (2-1)
Helyszín: Toyota Park, Bridgeview – 14.206 néző
Gólszerzők: Nikolics (14.), Campos (16.), ill. Quito (4.), Elis (56. – büntetőből, 74.)


Szintén tegnap este, még Nikolicsék bajnokija előtt volt pályán Sallói Dániel, aki végigjátszotta klubja meccsét! A Sporting Kansas City támadója csapatával a Minnesota United otthonában látogatott, ahol korai találattal előnybe is kerültek Shelton révén a 8. percben, ám Quintero révén már a 20. minutumban egalizált a hazai gárda, ez pedig végül pontmentő találatnak bizonyult.

Minnesota United – Sporting Kansas City • 1-1 (1-1)
Helyszín: TCF Bank Stadium, Minneapolis – 23.117 néző
Gólszerzők: Quintero (20.), ill. Shelton (8.)


Mára virradóan egy meccset rendeztek a ligában. Elsőként a tavalyi újonc Atlanta United a New York Red Bulls csapatát látta vendégül.

A hazaiak már a 26. percben előnybe kerültek Barco révén (1-0), viszont a félidő végén büntetőből jött az egalizálás, melyet Royer hozott össze (1-1)! A fordulást követően ráadásul a fordítás is jött! Az 51. minutumban a vendégek gólfelelőse, Bradley Wright-Phillips talált be (1-2), ahogyan tette azt négy perccel később is (2-2)! Ezzel egyben a New York-iak duplázója lett a liga történetének első olyan játékosa 2013-as bemutatkozása óta, aki ezzel immár 16 alkalommal tudott duplázni a bajnokságban! A találkozó végéig ezek után már nem született több találat, pedig a 71. percben Garza kiállítása miatt meg is fogatkozott az Atlanta, de ez nem bizonyult döntő jelentőségű momentumnak.

Atlanta United – New York Red Bulls • 1-3 (1-1)
Helyszín: Mercedes-Benz Stadium, Atlanta
Gólszerzők: Barco (26.), ill. Royer (42. – büntetőből), Bradley Wright-Phillips (51., 55.)
Kiállítás: Garza (71.), ill.

Nagy Dávid