Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tuchel: “Ez az, amit látni szeretnék Neymartól…”

Thomas Tuchel először találkozott hivatalosan az újságírók hadával a Paris Saint-Germain vezetőedzőjeként, és ahogy az várható volt, számos fontos témát érintett nyilatkozatában. Szó esett a jövőbeli célokról, a lehetséges átigazolásokról, Neymarról, sőt közvetve még Lőw Zsolt érkezésének lehetőségét is pedzegette a német…

tuchel_psg2

Kép forrása: twitter.com/parisunited6

A sajtótájékoztatót a tulajdonos Nasser Al-Khelaifi szavai nyitották meg:

“A futballvilágnak nem kell bemutatnom Tuchelt, mind jól ismerjük őt. A filozófiája megörvendeztet majd játékost és szurkolót egyaránt, hiszen a PSG-nek is a vérében van a támadófutball. Számos klub akarta őt, de minket választott.”

Ezután már maga az edző folytatta kiváló franciával ahhoz képest, hogy néhány hónapja kezdte el a nyelvtanulást:

“Jó estét kívánok mindenkinek, köszönöm a felvezetést. Nagy örömömre szolgál, hogy egy ilyen kivételes klub edzőjeként lehetek most itt, ebben a gyönyörű városban. Tiszteletem jeléül az első sajtótájékoztatómat franciául fogom megtartani. A legfontosabb, hogy gondját viseljük ennek a klubnak napról napra, a kezdetektől fogva. Ez egy új kezdet, és mi készen állunk rá. Szívem szerint már holnap belevágnék, de a szerződésem miatt júliusig várnom kell.”

Céljainak ismertetése már inkább volt csalódáskeltő a párizsi szurkolók szemében:

“Természetesen győzni jöttem, de korainak tartom, hogy nagy tervekről beszéljünk. Először kisebb eredményeket kell elérnünk. Szintet kell lépnünk, példaértékűvé kell tennünk a klub felépítését. Amikor ez a felépítés, és a szenvedély már a helyén van, akkor kezdhetünk el küzdeni a céljaink eléréséért. Keményen kell dolgozni az apró eredményekért is, ez az én hitvallásom.”

Sokan a sztároktól féltik, ő azonban megnyugtatta a közvéleményt:

“A legnagyobb játékosok azok, akik a legkeményebben dolgoznak, szóval gyakran őket a legkönnyebb edzeni. Tudják, hogy mit kell tenniük ahhoz, hogy elérjék a egyéni céljaikat, és a csapatot is sikeressé tegyék. Tudják, hogy kell viselkedniük, úgyhogy egyáltalán nem tartok a sztároktól, és a nagy nevektől.

tuchel_psg3

Kép forrása: twitter.com/psg_inside

Neymarral megejtett randevújáról is szót ejtett:

“Igen, találkoztunk múlt vasárnap Neymarral, és minden jól ment. Ő egy kivételes játékos. Nagyon élveztem a találkozónkat, nagyon kedves volt velem. Rögtön a fociról, és a taktikáról kezdtünk el beszélni. Erre felcsillant a mosoly az arcán, ez az, amit látni szeretnék Neymartól.

Majdani stábjára is kitért, amely ugyebár magyar szempontból is érdekes téma, hiszen Lőw Zsoltot az egyik legnagyobb esélyesnek tartják a segédedzői posztra:

“Találkoztam Camarval múlthéten, vele is megtaláltuk a hangot. Beveszem a stábba. Összefutottunk Maxwell-lel is. Megtiszteltetés ilyen személyekkel találkozni. Velük még előrébb léphetünk. Az itt dolgozókkal, és a sportigazgatóval is nagyon elégedett vagyok. Lehetővé tették, hogy a saját embereimet is beépítsem. Alkalmazkodni szeretnénk a Ligue 1-hoz és a PSG-hez.”

Az átigazolásokról mondta:

“Ha ma bezárulna a piac, én akkor is nagyon boldog lennék. Bízok a játékosokban, akik ezen csapat tagjai. Meg szeretném ismerni őket. Néha türelmesnek kell lenned, és fiatalokat kell kinevelned. Abszolút nyugodt vagyok, nem várok a piac nyitására.

Írta: Wernigg Márton