Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Videó: meglepetés a portugál kupa döntőjében

Nincs túl könnyű évadon a portugál klub foci. A Benfica több évnyi uralkodást követően lebukott a liga trónjáról, lévén a pénzügyi gondokkal küszködő Porto a legjobbkor nyert újra bajnoki címet. A Sporting továbbra is harmadik számú erő maradt, ám ezt a lisszaboni klub szurkolói és vezetősége nehezen viselte. Aztán jött a tegnapi kupadöntő…

avesVSsporting001

Az Aves együttese több mint egy évtized kihagyás után tért vissza a Primeira Ligába, és maradt is bent, bár sorsa az utolsó fordulókig kérdéses volt. A portugál kiscsapat végül igazi hőstettet végrehajtva masírozott be a Taca de Portugal fináléjába, igaz útját általában még nála is csak alacsonyabban jegyzett csapatok állták el. Ellenben a Sporting megerőltető idényen van túl. A zöld-fehérek januárban megnyerték a Ligakupát, az EL-ben a negyeddöntőbe is eljutottak, a bajnokságban az első két helyre pályáztak, míg a kupa elődöntőjében csak hosszabbításban tudták legyűrni a későbbi bajnok Portot.

Az izgalmas, és összességében mégis minimálisan sikeresnek értékelhető szezon ellenére a héten egy agresszív ultracsoport támadt a Sporting játékosaira egy nyilvános edzésen, akiket ütöttek-vágtak azért, mert szerintük többet kellett volna elérniük a szezonban.

A tegnap esti döntő hőse az az Alexandre Guedes volt, aki duplájával lényegében egymaga nyerte meg a kupát az Aves számára. Fredy Montero hajrában szerzett gólja már csak a szépítésre volt jó. Plusz szívfájdalom a Sporting drukkerek számára, hogy Guedes éppen a saját nevelésű játékosukként keserítette tovább az életüket.

CD Aves – Sporting CP 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Guedes (16., 72. perc), ill. Montero (86.)

Összefoglaló:

Balogh József