Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: elkezdte a bevásárlást a Kisvárda

Még nem ért véget a Merkantil Bank Liga, ám a második helyen élvonalba jutó Kisvárda három igazolást már bejelentett.

temur-farcvania-00045

Az már biztos, hogy az élvonal 108. újoncaként kezdi az élvonalbeli bajnokságot Kondás Elemér együttese, a Kisvárda Master Good. A várdaiak a hétvégén 1-1-rs döntetlennel biztosították helyüket a legfelsőbb osztályban. S milyen az élet, egy éve éppen pünkösd vasárnap dőlt el, hogy a Balmazújváros megelőzi a Kisvárdát, míg most szintén pünkösd vasárnap dőlt el végleg a gárda sorsa.

Már korábban hallani lehetett, hogy dél-amerikai légiósok érkeznek, s ez május 22-én kedden hivatalossá vált.

A három légiós közül a harmincnégy esztendős kapus, Felipe a nagyobb név, hiszen korábban 108 meccsen védett a Corinthiansban, 88 meccsen pedig a Flamengo mezét viselte, Európában 2010-ben szerepelt, ekkor 12 bajnokin lépett pályára a Sporting Braga együttesében.

Anderson Pico 29 éves, Felipéhez hasonlóan játszott a Flamengóban, míg az „Öreg kontinensen” az ukrán Dnypro volt a munkáltatója. Szintén rutinos labdarúgó Jefferson Gomes de Oliveira, aki harmincéves korára második európai kalandjába csap bele. Korábban Vitoria Setúbalban játszott 19 meccset a portugál élvonalban.

A várdaiak honlapja szerint a felkészülés kezdetére térnek vissza a játékosok, akik kedden orvosin vettek részt az NB I újoncánál.

Rajtuk kívül az ukrán Temur Partsvania is elkötelezte magát a piros-fehérekhez. A védő három évre írt alá, s 17-szeres ukrán válogatottnak mondhatja magát. A brazil kontingens mindegyik tagja két évre szerződött a Kisvárdához.

~GS~