Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolások: visszatérhet a Serie A-ba a legendás Barca-csatár

A legfrissebb hírek szerint egy nagyon izgalmas transzfer van készülőben, mégpedig Olaszországban. Állítólag a Bajnokok Ligája-indulásról lecsúszó SS Lazio a veterán Samuel Eto’oval szeretné megerősíteni a támadósorát.

eto'o001

Bár ősszel akár merészebb álmokat is szőhettek a Lazio szurkolói, játékosai és vezetői, végül az utolsó fordulóbeli, Inter elleni hazai vereség miatt még a Bajnokok Ligája-részvételről is lecsúsztak. Természetesen az illetékesek a római csapatnál azonnal a megoldáson kezdtek el dolgozni Simone Inzaagho vezetőedzővel karöltve, hogy jövőre ne süljen fel ismét az utolsó pillanatban.

A Gazetta dello Sport információi szerint a Lazionál a támadó-szekción szeretnének még izmosítani, ez pedig főleg annak fényében nem meglepő, hogy Nani napokon belül visszatér az őt kölcsönadó Valenciahoz. A portugál válogatott vébé-keretéből is kimaradt szélsőt egyébként sem marasztalták volna az Olimpicoban, de ennek ellenére valóban meglepő, hogy a 31 esztendős futó-, és cselgépet az idén már 37 éves Eto’oval pótolnák.

Az FC Barcelonával sikert sikerre halmozó kameruni mindig is híres volt nehéz természetéről, ami állítólag nem igazán kopott meg, még ha már túl is van pályafutása zenitjén. Túl. Régesen régen. Eto’o ugyanis az Internél töltött időszak (2009-11) óta a futballzsoldosok kaviárral teli kenyerét eszi, ilyen pénzgyűjtő állomáshelyekkel: Anzsi Mahacskala, Chelsea, Everton, Sampdoria, Antalyaspor, Konyaspor. Jelenleg utóbbi alkalmazásában áll, és tulajdonképpen a hatékonyságával sincs gond a török középcsapatnál.

Eto’o szerződése jövő nyárig érvényes a Konyasporral, ám alighanem már 2-3 millió eurós ajánlat elég lehet a Laziotól.

Balogh József