Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Három belga és egy angol klub vinné a Fradi ászát

Komoly nemzetközi jogi csörtére készülhet a Ferencváros klubvezetése, avagy akár a FIFA elé is odakerülhet a ghánai középpályás Joseph Paintsil ügye. Nevelőegyüttese a ghánai Team Youth már angol és belga csapatok ajánlatát is meghallgatta, miközben a magyar klub állítja, a játékos opciós joggal az ő tulajdonukat képezi a nyártól. Szedjük össze, hogy mit is lehet tudni, valamint kik az érdeklődő csapatok. 

1200paintsil_960px

Joseph Paintsil a huzavona főszereplője (Foto: nso.hu archiv)

Az egyszeres ghánai válogatott Paintsil 19 esztendősen kölcsönbe került az FTC-hez nevelőegyesületétől a Team Youth csapatától. Az NB I-be berobbanó játékos már a télen borította a bilit, hiszen kis híján aláírt a belga Genk csapatához, miközben állítólag (hivatalos papírt erről a nagyközönség nem látott) a zöld-fehér klub a kölcsönvétel mellett opciós joggal rendelkezik a tehetség játékjogának megszerzésére. A nevelőklub tartaná a markát, de nem a Fradinak, hanem Paintsil jelenlegi kérőinek.

Az nso.hu ghánai forrásokra hivatkozva arról ír, hogy a Team Youth csapatával több kérő már fel is vette a kapcsolatot, köztük van a télen is képben levő belga Genk, valamint az FC Bruges és az Anderlecht egyaránt. Mindemellett a Premier League-ben bennmaradó Southampton érdeklődéséről is hallani lehet, ám ott munkavállalói engedélyek miatt könnyen megbukhat a mutatvány, illetve ha össze is jön a transzfer, nagy valószínűséggel kölcsön kellene adniuk a játékost.

Az immáron 20 esztendős labdarúgó 23 bajnokin 8 gólt és 6 gólpasszt jegyez a 2017/18-as kiírásban. Nevelőegyüttese állítja, hogy az FTC a szerződésbe foglalt határidőig nem élt opciós jogával, így a kérőknek hozzájuk kell fordulni.

Az nso.hu az FTC-től a következő közleményt kapta – „Az FTC az átigazolással kapcsolatos ügyekben kizárólag a klub hivatalos kommunikációs felületén, a fradi.hu-n teszi közzé végleges álláspontját”.

Ennek a hírnek és a Paintsil-ügynek valószínüleg még lesz pár felvonása az előttünk álló hetekben…