Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool: Klopp szerint most nem fontos, hogy Salah felérhet-e CR vagy Messi szintjére!

Megtartotta sajtótájékoztatóját a Bajnokok Ligája döntője előtt Jürgen Klopp. A folytatásban: A Liverpool menedzsere felé intézett, általunk legérdekesebbnek vélt kérdéseket és az azokra érkező válaszok:

(Kép: as.com)

Milyen érzés a Bayern München elleni 2012/13-as szezon elveszített döntője után újra itt lenni?

“Az biztos, hogy akkor jobban izgultam! A Bajnokok Ligája döntőjébe eljutni olyan, ami nem biztos, hogy megadatik még egyszer az életedben. Szerencsés vagyok, hogy itt lehetek. Akkor is, és most is azt mondtam a játékosaimnak, hogy ragadják meg az esélyt, és futballozzanak úgy, ahogy legjobban tudnak.”

Zinedine Zidane-ról, és a francia taktikai felkészültségéről…

“Szerintem ők is pontosan azt gondolják, hogy nagy taktikai csatára készülök. BŐ is biztosan felkészült, különben is, gondolja valaki, hogy a döntőben az edző nem taktikázik? Nagyszerű munkát végez. Nincs annyi ideje a Realnál mint én, de a két éve alatt 2 Bajnokok Ligáját is nyert! A csapata pedig? Olyan, mint egy svájci óra, különösen akkor, ha fontos meccsekről van szó. Halálosan pontosak. Fantasztikus futballistáik vannak, akik tudják, mikor kell nyugodtnak maradni, de azt is pontosan tudják, mikor kell káoszt teremteni a pályán.” 

Hogy mennyire befolyásolhatja a meccset az, hogy a Real Madrid zsinórban két BL-t nyert?

“Én ezt nem tudom megmondani, hiszen még nem voltam ilyen helyzetben, mint ők! Egy biztos, a Liverpool amolyan “sötét ló”, senki nem gondolta, hogy eljuthatunk idáig, ám mi még is megtettük ezt. Mi rúgtuk a legtöbb gólt a sorozatban, hihetetlen eredményeket értünk el. Valóban fontos a tapasztalat, ugyanakkor nem mindig segít. A taktika az, amivel megfoghatod az ellenfeledet, rákényszerítheted az akaratodat, és talán akkor le tudod győzni!” 

A Real Madridnak erősebb a kerete…

“Nem gondolnám, hogy gyengébb lenne mondjuk a kispadunk, szerintem ugyanis ez nem reális összehasonlítási alap. Az ilyen meccseken szerencsére van szükséged, és nem feltétlenül arra, hogy mondjuk milyen fizikai állapotban vagy, és kik ülnek a kispadon Úgy érzem, mindent megtettünk, a lehető legjobb állapotban vagyunk, mindent bele fogunk adni, és nem gondolunk arra, hogy az ellenfélnél kik futballoznak, és milyen erőt képviselnek!”

Mi a Liverpool legnagyobb erőssége?

“Nem kérdés, hogy a mentalitásunk! Csak álmodtunk arról, hogy idáig eljutunk. Most itt vagyunk, és merünk tovább álmodni!”

Mo Salah-ról, és arról, hogy az egyiptomi hasonlítható-e Cristiano Ronaldóhoz:

“Hogy Salah lehet-e olyan mint Ronaldo vagy Messi? Nem ez a fontos. Duzzad az erőtől és az önbizalomtól, ugyanakkor Messi és Ronaldo azok a futballisták, akik 10 éve kiegyensúlyozottan teljesítenek. Salah-nak fantasztikus idénye volt, de meglátjuk képes lesz-e hasonlókra az elkövetkezendő szezonokban.”