Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Reus: “Ő volt a legjobb vezetőedző, akivel együtt dolgoztam…”

Marco Reus egy kivételes személy a jelen labdarúgásában. Számtalan sérülése ellenére folyamatosan magas szinten teljesít, ennek köszönhetően szinte alig van olyan német szurkoló, aki ne kedvelné játékát. Ez alól a ‘Gladbach-szimpatizánsok képeznek kivételt, ami azért is érdekes, mert a szélső nem titkoltan pályafutása legszebb évei közé sorolja szeretett klubjukban eltöltött időszakát. Erre emlékezett most néhány mondatban.

reus_favre

Marco Reust a Német Labdarúgószövetség honlapjának adott interjújában a Dortmund újdonsült vezetőedzőjéről, Lucien Favre-ról kérdezték:

“Természetesen sok idő eltelt már a 2010/11-es idény óta, amikor együtt dolgoztunk a ‘Gladbachnál. Klassz volt átélni azt a gondos munkát, amit a csapat élén végzett. Az öltözőben, és a pályán is mindent maga rendezett el, mindent ő irányított. Remélem, hogy még most is így dolgozik, mert akkor a Dortmund újult lendületre kaphat. Dolgoztam már együtt egy pár vezetőedzővel, de közülük egyértelműen ő volt a legjobb.”

Komoly dicséret ez a rutinos szakember számára, hiszen Reus olyan zsenik alatt futballozhatott korábban, mint a PSG élére frissen kinevezett Thomas Tuchel, vagy a Liverpoollal ma este BL-döntőt játszó Jürgen Klopp. A Dortmund név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez?

Írta: Wernigg Márton