Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zidane: “Minden a kemény munkán múlik!”

Jürgen Klopp után, következzék Zinedine Zidane és a francia mester sajtótájékoztatójának legsarkalatosabb pontjai:

(Kép: as.com)

Mi a titka annak, hogy valaki egymás után három BL-döntőbe jut?

“A kemény munka kifizetődik ilyenkor! És természetesen a tehetség! Egy döntőt sem könnyű elérni! Boldogok vagyunk, hogy nekünk ez mostanában sikerült. Nagy rajtunk a nyomás, hiszen ez nem egy szokványos szituáció. Éppen ezért ez a meccs az érzelmekről is szól, hiszen mindannyian emberek vagyunk (…) Mindemellett, természetesen fontos az is, hogy rendre megtaláld a módját annak, ahogy az ellenfeledet meggátold abban, hogy ártson neked. Minden meccsnek vannak őrült pillanatai, ám ezeket lehet kontrollálni. Meg kell tanulnod szenvedni is, majd amikor ott a lehetőség, nem szalaszthatod el!”

Ki a favorit?

“Úgy gondolom ez egyáltalán nem fontos. A játékosaim sem gondolják azt, hogy ők lennének az esélyesebbek. Egy ilyen meccsnek nem is lehet favoritja. Mindkét csapatnak 50-50% esélye van nyerni. Nyerni szeretnénk, meg kell próbálnunk a legjobb tudásunk szerint futballozni, és majd meglátjuk mire jutunk!” 

Egy edző sem nyert még zsinórban három Bajnokok Ligáját…

“Amit már eddig elértünk, az már önmagában különleges. Nekem ez az életem, a győzni akarás éltet. Azt gondolom, ha egy olyan klubnál vagy mint a Real Madrid, természetes, hogy győzni akarsz, és különleges rekordokat felállítani. Ez benne va na klub DNS-ében, és benne van az enyémben is. Sokkal könnyebb így dolgozni!”

Cristiano Ronaldóról:

“Cristiano jó állapotban van. Ő az ilyen meccsekre született!”

Saját csapatáról:

“Ramos és Marcelo játszani fognak. Minden játékosom fantasztikus futballista, de lesznek akik ugye nem jutnak majd szerephez. Akik a kispadon ülnek, mind olyan futballisták, akik meccseket képesek megváltoztatni, valami újat tudnak a pályára vinni. Egy edzőnek pont aaz a legnehezebb dolga, hogy kiválassza  kezdőcsapatát. Szerencsés vagyok, hiszen a játékosaim pontosan tudják, és meg is értik, hogy engem illet a felelősség ez ügyben! ” 

Jürgen Kloppról:

“Játékosként talán egy kicsivel jobb voltam nála (nevetve). Edzőként nagyra tartom őt, lenyűgöz a szenvedélye. Nem gondolnám, hogy hasonlítunk, hiszen amúgy is minden edző mást és mást képvisel.”