Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-döntő: “A legyőzhetetlenek soha nem veszítenek!”

Szemezgettünk abból, hogyan látták a nemzetközi sportsajtóban a Real Madrid történelmi, zsinórban aratott harmadik Bajnokok Ligája-győzelmét.

‘Történelmi tett’ – Így kezdte például a francia L’Equipe (Kép: as.com)

Franciaország- L’Equipe:

“Történelmi este! – Hirdeti címlapján a neves francia lap. Egy előre nehezen megjósolható döntőt nyert a Real Madrid. A Liverpool esélyeit aláásta az angolok kapusa, valamint a csapat legjobbjának, Mo Salah-nak a kiesése. A nap egyik nyertese Gareth Bale, aki a kispadról beállva nyerte meg a döntőt a Realnak. A másik Zinedine Zidane, aki a futballtörténelem első edzője lett, aki zsinórban három BL-sikert ünnepelhetett. A madridi örömöket azonban némiképp visszavetette Cristiano Ronaldo különös, a portugál klasszis távozását meglebegtető bejelentése.” 

Olaszország – La Gazzetta dello Sport:

“Könnyek, thriller és tapintatlanság” – Írja a legolvasottabb olasz sportnapilap. A Real Madrid legenda lett. A legyőzhetetlenek soha nem veszítenek! A madridiak egymás utáni harmadik alkalommal ültek fel Európa trónjára. Nem futball volt, inkább fantázia. A tisztességesen felkészülő és így is futballozó Liverpoolt elásta  Karius kapus szerencsétlensége. Jürgen Klopp újabb döntőt veszített, de ezért most ő is hibás. Hibás azért, hogy így választott kapust. Ugyanakkor az is igaz, ha az ellenfelednek van egy 100 millió eurót érő cseréje, aki lő egy fantasztikus gólt, ez ellen nem tehetsz semmit.”

Portugália – Olé:

“Tripla-Bajnokok! Salah és Carvajal korai sérülései (Vajon mindkettőjük Vb-jének lőttek?), Karius két hihetetlen megmozdulása, valamint Bale monumentális ollózása felejthetetlenné tették a kijevi döntőt. Ötödik Bajnokok Ligája győzelme után Cristiano ellopta a show-t és mindenkit meglepve megszellőztette távozását?”

Nagy-Britannia – The Guardian:

“Briliáns Bale elsüllyesztette a Liverpoolt! Epikus este volt, sok különböző történettel. Mo Salah sérülésénél, vagy Gareth Bale ollózásánál egy valamire emlékezhetünk hosszú-hosszú időn át, mégpedig a Liverpool önveszélyes kapusára. Szegény Loris Karius-nak ezzel együtt kell élnie!” 

Németország – Bild 

“Karius átnyújtotta a kupát a Real Madridnak! A kijevi döntő tele volt drámával, majd rémálomszerűen ért véget, köszönhetően a német kapusnak. Európa királyai immáron harmadik egymás utáni alkalommal a madridiak!” 

Portugália – A Bola:

“Gyermeteg hibák döntették el a mérkőzést. A Real Madrid újab nagy lépést tett afelé, hogy Európa és a Világ legnagyobb presztízzsel rendelkező klubjaként tartsák számon!”