Mégis mehet a vb-re a Barca kimaradó sztárja?

Őszi Ádám
Őszi Ádám
újságíró, 2018 május 27. 13:08

Alig fújták le a kijevi Bajnokok Ligája döntőt, már is itt van a kertek alatt az oroszországi labdarúgó-világbajnokság. Miközben a futballvilág nagyobbik fele Mohamed Salah szereplése miatt aggódik, addig spanyol részről Daniel Carvajal drámája van kibontakozóban, avagy a Real Madrid sztárja a Marca szerint lemarad a világeseményről.

img_770x433$2018_05_26_21_10_40_1402754

A 26 esztendős jobb oldali védő csakúgy mint Salah könnyek közepette hagyta el a játékteret szombat este a mérkőzés első félidejében. Saját lábán hagyta el a gyepet, de a sérülése komoly, avagy makacs és lassan gyógyuló combhajlító-izom sérülés állhat a háttérben. A spanyol Marca úgy értesült, mindez a játékos világbajnokságába került, így előléphet valaki a tartalékok sorából. Ami az egyik oldalon dráma, az a másikon lehetőség, avagy Julen Lopetegui nagy valószínűséggel Sergi Roberto (FC Barcelona) és Hector Bellerin (Arsenal) közül fog választani.

Carvajal pechszériája egészen abszurd, hiszen 2016-ban szintén a BL-döntőn sérült meg, és marad le végül az Európa-bajnokságról. Idén két hónapig a levegőben lógott a pályafutása, mivel az orvosok szívproblémát diagnosztizáltak nála. Visszatérése után a Bayern München elleni párharc során kisebb combsérülést szedett össze. Mostani izomszakadás!húzódás (?) pedig a világbajnokságába kerülhet.