Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: egy szerencsés gól döntött a kupagyőztes javára

Az iram olyan volt, amilyen. Egy korai gólnak köszönhetően kapaszkodott fel a harmadik helyre az Újpest együttese.

ujpest-kövesd

A Mezőkövesd még kicsi félsszel játszhatott, míg az Újpest a bronzéremért harcol. Ami utóbbit illeti, a nemzetközi szereplés már megvan, köszönhetően a Magyar Kupa-sikernek. Vignjevic több helyen is változtatott a szerdai csapathoz képest, hiszen sokat kivett a játékosokból, így aztán Zsótér, Obinna, Litauszki, Pajovic is kimaradt, s Obinna és Litauszki kivételével a szélső és a kapus csak a kispadra ülhetett, érdekesség, hogy a szerb tréner mindössze négy cserét nevezett a találkozóra. A hazaiaknál mindenki hadra fogható volt, így a Kuttor Attila vezette szakmai stáb a legerősebb csapatot küldhette pályára.

Maga a találkozó jó iramban kezdődött, igaz az első tíz percben nem igazán kerültek helyzetbe a csapatok, mígnem egy igen meglepő góllal szerzett vezetést a vendégegyüttes: Pauljevic a tizenhatos bal oldalvonala mellől adott be, ám a rövid kapufánál álló Dombó rosszul vetődött ki a labdára, amely becsorgott a hóna alatt. A gól felébresztette a házigazdákat, mert bár a nagy meleg tikkasztóan hatott, a folytatásban valamivel jobban futballozott a Mezőkövesdet. Ez azonban nem azt jelentette, hogy mindent egy lapra feltéve támadott volna a házigazda, a másik oldalon sem szakadtak meg a támadásokért. Így aztán egy igen alacsony színvonalú első félidőt játszottak a felek.

A második negyvenöt percet kövesdi helyzet vezette fel, ám hiába került ziccerbe a hazai alakulat, Kassai Viktor már sípolt, les miatt járt szabadrúgás kifelé. Az egygólos vezetés megnyugtatta az Újpestet, mert az látszott, túlzott kockázatot nem vállalnak a fővárosiak, akik ennek ellenére munkára késztették a sárga-kékek védelmét. Később Drazic előtt adódott helyzet, de közelről nem tudta eltalálni Szalai lapos passzát, hogy aztán a kisebb helyzetek közepette távolból próbálkozzanak a csapatok, ám ezek a próbálkozások rendre kimaradtak. A hajárban viszont egy rejtélyes kiállítás szemtanúi lehettünk: Kassai második sárga után küldte le Matija Katanecet, aki nem nagyon értette, miért kapta a második figyelmeztetését. A lassítások alapján szövegelésért kapta a büntetést. Majd szép lassan lecsorgott a találkozó, amely nem hozott eget rengető iramot, de így is megérdemelten nyert az Újpest, amivel felléptek a dobogóra, míg a Mezőkövesd – köszönhetően a Vasas és a Balmazújváros győzelmének – valamivel nyugodtabban várhatja az utolsó fordulót, amely a kiesők személyéről dönt majd.

Mezőkövesd – Újpest 0-1 (0-1)
Mezőkövesd, vezette: Kassai Viktor
Gólszerzők: Pauljevic (11.)
Sárga lapok: Katanec (14.), Iszlai (59.) ill. Pauljevic (65.)
Kiállítva: Katanec (82., második sárgával)

Mezőkövesd: Dombó – Farkas D., Cseri T., Hudák D., Vadnai – Iszlai (Misák, 75.), Drazic – Bognár I. (Lázár, 75.), Szeles, Katanec – Novák Cs. (Szalai, 63.) Vezetőedző: Tóth László

Újpest: Gundel-Takács B. – Szűcs K. (Zsótér, 65.), Kálnoki Kis, Cseke, Burekovic – Bojovic, Onovo – Diallo, Pauljevic, Balázs B. – Novothny (Pávkovics, 90+2.). Vezetőedző: Nebojsa Vigjevic.

~GS~