Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: bronzérmes a Békéscsaba, veszélyben a Szolnok

A Szolnok számára kedvezőtlenül alakultak az események, így kiesőhelyre csúszott vissza a korábbi élvonalbeli gárda, míg a Békéscsaba Dorogon biztosította be a harmadik helyét.

csaba

Az már korábban eldőlt, hogy az MTK Budapest és a Kisvárda feljutott az élvonalba, pénteken egymás ellen léptek pályára. A hét utolsó napján pedig a nagyobb kérdések a kiesőjelöltek sorsával kapcsolatban tisztázódhattak. Ehhez azonban annyi kellett, hogy az eredmények számukra kedvezötlenül alakuljanak. Ehhez képest a Mosonmagyaróvár – bár kikapott megyei riválisától – elkönyvelheti, hogy jövőre is a második vonalban szerepelhet, Nem úgy, mint az egyaránt 44 pontos Kazincbarcika, Csákvár duó, illetve a Siófok, ZTE, Szeged 2011, vagy a Szolnok. Kétségtelenül utóbbi van a legnehezebb helyzetben, hiszen harminckilenc pontjával aligha számíthat könnyed találkozóra az utolsó körben.

A jászságiak Budaörsön léptek pályára, s már a találkozó elején hátrányba kerültek Czvitkovics büntetőjét követően, ami után viszont már nem tudtak váltani, ezzel pedig az utolsó előtti helyre csúsztak vissza a szolnokiak. A ZTE a már búcsúzó és az elmúlt napokban az anyagi problémák miatt középpontba kerülő Sopron otthonában gyűjtötte be a három pontot, méghozzá magabiztosan. A soproniakat dicséret illeti, hogy a problémák ellenére próbálják tisztességgel befejezni a szezont. A harmadik kiesőhelyen álló Szeged 2011 a Siófokot fogadta, s a szünet előtti percekben megszerezte a vezetést, míg a második félidő elején kiegyenlített a Balaton-parti együttes, így még nem nyugodhat meg a csongrádi alakulat.

Az élmezőnyt illetően a Békéscsaba már biztosan bronzérmes a Békéscsaba, amely meglepően simán verte a Dorogot, igaz ez még akkor is, ha hozzátesszük, hogy a Pest megyei csapat a hajrában két gólt is szerzett.

Eredmények:
Pénteken játszották:
MTK Budapest – Kisvárda 2-3
g.: Kanta J. (5.), Lencse (47.) ill. Lukács (44.), Bertucci (64.), Ilic (81.)

Vasárnapi eredmények:
Soproni VSE – ZTE FC 1-3
G.: Kővári (41.) ill. Fujsz (58.), Horváth K. (70.), Vernes (90+1.)

Nyíregyháza – Vác 2-0
G.: Rezes (8.), Tóth Á. (14.)

Soroksár – Cegléd 3-0
G.: Gyepes (6.), Orosz M. (37.), Silye (49.)

Gyirmót FC – Budafok 1-2
G.: Kiss M. (38., 11-esből) ill. Kokenszky (25.), Vankó (70.)

Budaörs – Szolnok 1-0
G.: Czvitkovics (6., 11-esből)

Dorog – Békéscsaba 2-3
G.: Sitku (81.), Vígh Á. (90+2.) ill. Gránicz (33.), Birtalan (61., 71.)

Kazincbarcika – Csákvár 0-2
G.: Bobál G. (6.), Sejben (56.)

Szeged 2011 – Siófok 1-1
G.: Szilágyi Z. (39., öngól) ill. Elek B. (56.)

Mosonmagyaróvár – ETO FC 2-3
G.: Bakos B. (26.), Eszlátyi (89., 11-esből) ill. Gyagya (38., 11-esből), Magasföldi (61.), Völgyi (82., 11-esből)
Kiállítva: Vadász (85., ETO)

A bajnokság állása:

nb ii

~GS~