Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Puyol gratulált a Realnak, majd odabökött egyet a Barcának

Carles Puyol az FC Barcelona korábbi védője és csapatkapitánya 1999 és 2014 között szolgálta a katalán klubot, mellyel hatszor nyert bajnokságot, kétszer spanyol kupát és háromszor BL-t. A legendás játékos hivatalos közösségi oldalán gratulált a tegnap diadalmaskodó Real Madridnak, és egyben odaszúrt a Barca klubvezetésnek, illetve szakmai stábjának.

reuters_IHUD

A Bajnokok Ligája legutóbbi öt kiírását egyaránt spanyol klub nyerte, ám az FC Barcelona 2015-ös sikerét leszámítva a másik négy diadal a Real Madrid nevéhez fűződik. Zinedine Zidane nemes egyszerűséggel legyőzhetetlen a BL-ben, a katalánok ősi riválisa zsinórban harmadszor léphetett a trónra. Puyol előbb gratulált a királyiak újabb sikeréhez, majd sokat mondó megjegyzéssel zárta gondolatát.

„Gratulálok, madridisták. Öt éven belül négy BL-cím minden idők egyik legjobb Barcája mellett…!
Át kell gondolnunk a prioritásokat.” – Carles Puyol

A korábbi csapatkapitány ezzel a Spanyol Kupa fontosságára utalt, avagy januárban az oda-visszavágós rendszerű honi sorozat sokat vesz ki a játékosokból, szerinte ennek levét issza meg évek óta a csapat, mely zsinórban negyedszer hódította el a Copa del Dey serlegét miközben a BL-ből idő előtt búcsúzott. Szerinte sokkal több rotációra lenne szükség, a honi kupában a kiegészítőembereknek kellene menetelnie.

Névtelen-1

Szerző: Őszi Ádám
Infógrafika: Őszi Ádám