Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hajnal: “Bennmaradhat a Diósgyőr, ha…”

Kiesés elől menekülő csapattól váratlan összeroppanást produkált tegnap a Diósgyőr, a Fradi gyakorlatilag felőrölte a miskolciakat. Riporterünk a helyszínen igyekezett minél több információt összegyűjteni a nagyarányú hazai győzelemmel kapcsolatosan…

hajnal_tamas

Kép forrása: fradi.hu

A diósgyőri vezetőedző – nem meglepő módon – csalódottságának adott hangot a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, de kiemelte, hogy még hátra van egy élet-halál harc a Videotonnal szemben az utolsó fordulóban, melyet mindenképp meg szeretnének nyerni.

Az eltiltott Thomas Dollt helyettesítő Máté Csaba sem éppen felhőtlen hangulatban érkezett a sajtóközpontba, hiszen tudta, hogy a bajnoki cím sorsa továbbra is a Videoton kezében van. Végül be is igazolódott aggodalma, és a fehérváriak ünnepelhettek a forduló végén. A gólkirályi cím azonban még nem lefutott meccs, a csapat játékosa Varga Roland vezeti 17 góljával a góllövőlistát a honvédos Lanzafamével holtversenyben. Az ő lecseréléséről így nyilatkozott a segédedző:

“Roli kisebb sérüléssel bajlódott, és fáradt is volt, benne volt a mérkőzésben, hogy le fogjuk cserélni. Nem hiszem, hogy ez frusztrálta. Inkább a büntető lehetett kellemetlen neki, azt szívesen rúgta volna ő, pláne hogy az utóbbi hetekben nem igazán fújták be nekünk a tizenegyeseket.”

Botka Endrét újszerű posztjáról kérdezte tudósítónk:

“A szezonban már játszottam kétszer belsővédőt. Először mindig szokatlan, nyilván teljesen mást kell játszani, de egy 10 perc után teljesen átállt az agyam.”

A Diósgyőr “momentumairól” pedig ekképpen vélekedett:

“Egyáltalán nem éreztem úgy, hogy forró pillanataik lettek volna. Talán egy kapura lövésük volt, az is megpattant, tehát azt sem mondanám helyzetnek. Nem volt olyan szituációjuk, ami aggodalomra adott volna nekünk okot.”

Hosszú sérüléséből góllal tért vissza Hajnal Tamás, őt a borsodiak bennmaradási esélyeinek taglalására kértük meg:

“Más stílusban játszanak, mint az előző edzőjük kezei alatt, de így vártuk őket. Erre készültünk, hogy egy masszív, tömör védekezésből próbálnak majd támadásokat építeni. Szerencsére mi nagyon jól megoldottuk a kontráikat, elfojtottuk már csírájában. Ha jól emlékszem, tényleg nem volt egy veszélyes helyzetük sem, ez a mi csapatunkat dicséri. Minden mérkőzés egy új esély, egy új lehetőség. Nekik ezt a meccset gyorsan el kell felejteniük. Ha van még esélyük, azt meg kell próbálniuk megragadni. Így kell, hogy hozzáálljanak!”

A Diósgyőr futballistái sajnos nem álltak az újságírók rendelkezésére a mérkőzést követően.

Írta: Wernigg Márton