Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LaLiga2: kiesett a Barca B – videó

A pocsék nyeretlenségi és vereség szériákat követően bár magára kezdet találni az FC Barcelona csapata, a katalán fiatalok a tegnapi döntetlenjük ellenére kizuhantak a másodosztályból.

barcab003

Bár még egy forduló hátra van a spanyol másodvonal küzdelmeiből, az már matematikailag biztossá vált, hogy a Barca B már nem léphet fel a kiesőzónából. Ez a tény pedig annak köszönhető, hogy az Albacete otthonában csak egy sovány 0-0-ra voltak jók. Így a négy, kiesőzónában senyvedő klub közül az utolsó fordulóban már csak az Almería foghatja be az Alcorcon, Gimnastic, Cordoba, Leones, Albacete ötös valamelyikét.

A Barca B az áprilisi edzőváltás óta továbbra is veretlen maradt, ám a katalán gigász ifjoncai így sem kerülhették el végzetüket, és a kövektező idényt a szakmailag már sokkal kevesebbre tartott harmadosztály területileg megfelelő csoportjában fogják megkezdeni.

Az természetesen világos, hogy mintha évről évre egyre kevesebb tehetség kerülne ki a barcelonai tehetség gyárból, ám már csak a presztízs miatt is fontos lenne, hogy a klub egy minőségi B csapatot tartson fent. Ez az elhatározás most egy kicsit csorbát szenvedett a kieséssel, ám alighanem az azonnali visszajutás lesz a cél.

Albacete – FC Barcelona B 0-0 (0-0)

A meccs összefoglalója:

A Rayo és a Huesca már bebiztosította feljutását a LaLigaba, míg a Gijon és a Zaragoza már biztos résztvevője a harmadik feljutó helyről döntő rájátszásnak.

A LaLiga 2 állása:

laliga220180527

Balogh József