Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: sikerrel hangolt Dél-Korea

Megkezdte a felkészülést a délkorai válogatott a világbajnokságra, az első előkészületi meccsen Hondurast fogadta az ázsiai együttes.

South+Korea+v+Honduras+International+Friendly+q72BfbA5K5bl

Közvetlen világbajnoki felkészülési fázisba fordult a labdarúgó-közösség, így aztán egyre több felkészülési találkozót láthatunk majd. Elsőként a délkoreai válogatott lépett pályára, ellenfelük az a Honduras volt, amely a 2014-es vb-n mutatta meg magát legutóbb. Nehezen indult az összecsapás a házigazdák számára az összecsapás, hiszen a középamerikai válogatott igencsak megszorongatta vb-re készülő koreaiakat. A Daeguban lejátszott összecsapás első félideje nem hozott sok helyzetet, sőt, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben, pedig a hazaiak jelentős mezőnyfölényben futballoztak.

Fordulás után is kellett negyedórát várni, mire megtört a jég. Son Heung-Min, a Tottenham ásza szerzett vezetést, majd bő tíz perccel később Moon Seon-Min duplázta meg az előnyt. Ekkor viszont a látogatók jártak közelebb a gólhoz, ellenben a hét lövésükből mindössze kettő talált kaput, ebből a szempontból a délkoraiak hatékonyabbak voltak, lévén négy ziccerből háromszor el is találták a ketrecet. S bár végig mezőnyfölényben futballoztak a koreaiak, a világbajnokságon még jobban oda kell tenniük magukat, hiszen a címvédő németek, a mexikóiak vagy a svédek nagyobb játékerőt képviselnek, mindenesetre bemelegítésnek jó volt.

Dél-Korea – Honduras 2-0 (0-0)
Daegu, vezette: Kimura (japán)
Gólok: Son Heung-Min (60.), Moon Seon-Min (72.)
Sárga lapok: Claros (25.), Castillo (90+2.)
Kiállítva:

Dél-Korea: Hyun-Woo – Yo-Han (Lee Yong, 77.), Seong-Hoon (Beom-Seok, 71.), Young-Gwon, Chul (Min-Woo, 56.) – Chung-Yong (Seon-Min, 56.), Se-Jong, Woo-Young, Seung-Woo (Joo-Ho, 85.) – Hee-Chan, Heung-Min (Shin-Wook, 78.). Szövetségi kapitány: Shin Tae-Yong

Honduras: Escober – Beckeles (Crisanto, 83.), Figueroa, Alvarado (C. Sanchez, 86.), Leveron – Mejia, Claros (Benavidez, 87.), Lopez (W. Martinez, 83.), M. Martinez (Lanza, 75.) – Rojas (I. Lopez, 70.), Castillo. Szövetségi kapitány: Carlos Tabora

https://www.youtube.com/watch?v=9QiyJiKrQzU

~GS~