Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a Zenit új edzője! – hivatalos

Luciano Spalletti és Andrés Villas-Boas után sem Mircea Lucescu, sem pedig Roberto Mancini nem tudta bajnoki címre vezetni az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premjer Liga) a Zenit csapatát. Az olasz tréner idén a csalódást keltő ötödik helyre hozta ne a szentpétervári klubot, mely tíz esztendeje nem szerepelt ilyen gyengén a bajnokságban. Roberto Mancini azóta már az olasz válogatott szövetségi kapitányaként győzelemmel debütált, míg az orosz klub megtalálta utódját a kispadra. Ezúttal nem külföldi sztáredző, hanem ambiciózus és fiatal orosz tréner kapta meg a lehetőséget a bizonyításra. 

Teljes képernyő rögzítése 2018.05.29. 183730

Az újonnan kinevezett szakember nem más, mint a 42 esztendős Sergei Samek, aki 1994 és 2004 között a rivális CSZKA Moszkva labdarúgója volt. Később megfordult a PSG-nél, majd profi pályafutásának utolsó éveit a Zenitnél töltötte. A 65-szörös orosz válogatott futbballista visszavonulása után nem távolodott el a futballtól, gyakorlatilag egyből helyet kapott a Zenit szakmai stábjában. Luciano Spalletti leköszönése után 2014-ben pár meccsen a csapat megbízott edzője volt. Ezek után két éven át dolgozott az orosz válogatott szövetségi kapitányénak segítőjeként, míg nem tavaly megkapta első vezetőedzői megbízatását az élvonalbeli Ufa együttesétől, melyet közvetlenül behozott a Zenit mögé a hatodik helyre.

Sergei Samek számára tehát sem az orosz klubfutball, sem a Zenit nem ismeretlen, az új vezetőedző tisztában van a klub értékeivel és elvárásaival. A feladat egyértelműnek tűnik, visszavezetni a csapatot a csúcsra és a BL-be.