Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: mégis ott lehet a perui csapatkapitány – hivatalos

Átmenetileg felfüggesztették az eltiltását Paolo Guerrerónak, a perui válogatott csapatkapitányának, miután a csoportriválisok közbenjártak az érdekében.

FBL-WC-2018-PER-COL-1527765803-900x585

Mint beszámoltunk róla, bár május elején lejárt az eredtileg kiszabott egy évre eltiltott Paolo Guerrero megfelezett büntetése, így be is került a délamerikai válogatott keretébe. Ezt követően jött a hír, a Nemzetközi Sportdöntő-bíróság súlyosbította a labdarúgó eltiltását tizennégy hónapra, emiatt pedig kikerült a keretből.

A lényeg viszont, hogy a Svájci Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte a CAS-döntést, köszönhetően annak a levélnek, amelyet Hugo lloris, Mile Jedinak valamint Simon Kjaer jegyzett. A francia, az ausztrál és a dán csapatkapitány a FIFPrón keresztül fordult a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez, függesszék fel a mundial idejére Guerrero ellen hozott szankciót.

A svájci hatóság ezt követően döntött, ám közben teljes kivizsgálást jelentettek be. A csoportriválisok játékosai szerint Guerrero nem akart csalni ősszel, amikor egy selejtező után kokain nyomaira bukkantak a korábbi Bayern-csatár szervezetében.

Egyelőre tehát fellélegezhet a perui támadó.

~GS~