Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

US Open-kupa: Nikolics duplázott, továbbment a Chicago! – videóval

A legjobb 16 közé jutás volt a tét magyar idő szerint ma hajnalban a US Open-kupában. Nikolics klubja a Chicago Fire egy izgalmas meccsen ment tovább, a magyar támadó duplázva vette ki a részét a sikerből! Sallóiék is ott vannak a nyolcaddöntőben, míg az előző játéknapon Stieber klubja, a DC United is továbblépett, ám a Németh Krisztiánt foglalkoztató New England Revolution kiesett. Nagy meglepetésre az MLS tavalyi döntőse, egyben 2016-os bajnoka sem lesz ott a következő körben, ahogyan a New York City sem, melyet városi riválisa ütött ki!

IMG_20180607_094128Nikolics (jobbra) duplázott a Columbus otthonában, majd egy kihagyott büntető is belefért a tizenegyespárbaj során a részéről! (forrás: ColumbusCrewSC)

Mozgalmas játéknapon vagyunk túl, ami a US Open-kupát illeti, ugyanis magyar idő szerint ma hajnalban 13 mérkőzést bonyolítottak le a tengerentúlon. Köztük Nikolics Nemanja klubja, a Chicago Fire is a pályán volt, amely a szintén MLS-ben szereplő Columbus Crew ellen szerepelt idegenben. Már a 10. percben előnybe került a hazai gárda Martinez révén, majd a szünet előtt Nikolics egyenlített! A folytatásban nem esett gól, így jöhetett a kétszer tizenöt perces ráadás, melynek során Nikolics újból betalált, ezzel pedig a 109. percben már a chicagói klubnál volt az előny! A végéig azonban nem húzta ki a Fire, a 114. minutumban Jahn egalizált, majd jöhetett a tizenegyespárbaj!

A büntetők rúgását a vendég együttes kezdte, azon belül Nikolics, aki duplája után tizenegyesét fölé lőtte, azonban klubja így is továbbment, hiszen csak ő hibázott a büntetők során, míg a hosszúra nyúlt párbajban a Columbus a második, és a tizenegyedik körben is rontott!

US Open-kupa, a legjobb 16 közé jutásért
Columbus Crew – Chicago Fire • 1-1 (1-1), h.u.: 2-2, tizenegyesekkel: 9-10
Helyszín: MAPFRE Stadium, Columbus – 4.992 néző
Gólszerzők: Martinez (10.), Jahn (114.), ill. Nikolics (45., 109.)


Számos élvonalbeli klub is pályán volt még, alacsonyabb együttesekkel egyetemben, meglepetés viszont túl sok nem akadt, persze nem maradt el az sem. Időrendben haladva az élvonalbeli klubok közül ma hajnalban elsőként a Colorado Rapids esett ki, amely gyenge formában érkezett a Nashville otthonába, de ez nem veszi el a hazaiak érdemét, akik 2-0-ra ejtették ki soros ellenfelüket. Sor került a nagy New York-i rangadóra is, a Red Bulls otthonában pedig kiütéses, 4-0-s vereséget szenvedett a City! Ami pedig meglepetésnek számít igazán, az az, hogy a Sacramento otthonában vérzett el hosszabbítást követően a Seattle Sounders, vagyis az MLS tavalyi döntőse, egyben 2016-os bajnoka!

Volt még magyar érdekeltség is ma hajnalban, ugyanis Sallói Dániel klubja idegenben 2-0-ra győzte le a szintén élvonalbeli Real Salt Lake csapatát. A magyar támadó a 75. percben váltotta Russellt, aki az első gólt szerezte, majd a másodiknál az asszisztért felelt.

Tegnapra virradóan is rendeztek meccseket a US Open-kupában, és két szintén magyar érdekeltségű klub is a pályán volt. Németh Krisztián csere volt a New England Revolution idegenbeli meccsén, de nem jutott lehetőséghez, ám a Lousville 3-2-re legyűrte az élvonalbeli csapatot! Stieber nem volt a keretben a DC United meccsén, a washingtoni klub pedig ha nem is könnyen, de továbbment az 1-1-es rendes játékidőt, és a gólt nem hozó tizenegyespárbaj során, melyet 4-3-ra nyert meg.

Nagy Dávid