Sokk! Megsérült a franciák kulcsembere – videóval

Mihók Richárd
Mihók Richárd
újságíró, 2018 június 12. 19:22

Az egyik legjobb játékosa sérült meg a francia válogatottnak, két nappal a világbajnokság kezdete előtt. Senki sem számított arra, hogy pont edzésen történik mindez. Vajon mit csinál most Didier Deschamps?

France's forward Kylian Mbappe (C) reacts after getting injured during a training session at the Glebovets stadium in Istra, on June 12, 2018, ahead of the Russia 2018 World Cup football tournament. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE

A legnagyobb fájdalom, ha valaki sérülés miatt kénytelen kihagyni egy világbajnokságot (Fotó: goal.com)

Óriási bajban Didier Deschamps és a francia válogatott, hiszen edzés közben Kylian Mbappe fájdalmasan terült el a pályán. A 19 éves támadó Adil Ramival találkozott össze, amiből nem ő jött ki győztesen. Ezután percekig feküdt a gyepen, majd az orvosi stáb hordágyon vitte le. Arról, hogy a sérülés milyen súlyos, még nem tájékoztatták az újságírókat. A legrosszabbkor jött a sérülés (mikor jön jókor?), mivel már csak négy nap van Franciaország első mérkőzéséig, amit Ausztráliával vívnak majd. Deschampsnak csupán 24 órája van helyettest találni, így gyorsan kell cselekedniük az orvosoknak. Ha esetleg Mbappe kénytelen kihagyni a tornát, Alexandre Lacazette vagy Anthony Martial érkezhet helyette.

Mbappé nem csak az idei szezonban remekelt, hanem a felkészülési meccseken is. A bajnokságban 28 mérkőzésen 13 gólt szerzett és 8 gólpasszt adott, míg az utolsó három barátságos összecsapásán 1 gól fűződik a nevéhez.

Az esetről készült videófelvétel:

Mihók Richárd

VBBBB

Minden, amit a világbajnokságról, annak jelenéről és múltjáról tudni érdemes. Csoport és csapatbemutató cikksorozat, visszatekintő, avagy minden torna története és érdekességei, legek, statisztikák, egyedi és érdekes témák. A világbajnoki kisokos a torna nyitónapjáig minden nap újabb és újabb cikkekkel, témákkal bővül. A FociClub.hu csapata helyzetbe hoz, avagy tarts velünk a tornai kezdetéig és a vb alatt egyaránt, s ígérjük nem maradsz le semmi fontosról.

VB 2018: 32 VÁLOGATOTT, 736 JÁTÉKOS! – ÍME AZ ÖSSZES UTAZÓ KERET

TELJES MENETREND – INFOGRAFIKA

2

A-CSOPORT
B-CSOPORT
C-CSOPORT
D-CSOPORT
E-CSOPORT
F-CSOPORT
G-CSOPORT
H-CSOPORT

3

URUGUAY
PORTUGÁLIA
SPANYOLORSZÁG
FRANCIAORSZÁG
ARGENTÍNA

HORVÁTORSZÁG
BRAZÍLIA
NÉMETORSZÁG
BELGIUM
ANGLIA

5

Helyszínek: Szamara, Rosztov és Novgorod – I. rész
Helyszínek: Szaranszk, Yekatyerinburg és Kalingrád – II. rész
Helyszínek: Volgograd, Karany és Szocsi – III. rész
Helyszínek: Moszkva és Szentpétervár – IV. rész

4

Rendező ország bemutatása
Lemaradó játékosok álomcsapata
Eddigi győztese, legek- és érdekességek
Ők lehetnek a vb felfedezettjei – I. rész
Ők lehetnek a vb felfedezettjei – II. rész
Első vb-s sztárfocisták
Sztárok, akiknek ez lehet az utolsó
Ez történt Brazíliában 2014-ben
A világbajnokságok eddigi gólkirályai
Nemzetek, akiknek csak vesztes döntője van
Az eddigi tornák aranylabdásai
A vb-n jubilálhatnak a válogatottban

111

A FociClub.hu vb-visszatekintő című rovatában az eddigi 20 torna történetével, érdekességeivel és győzteseivel ismerkedhettek meg. Minden egyes évszám alatt ott egy “kisokos”, avagy tudj meg mindent a sportág legrangosabb eseményéről. Az évszámok kattinthatóak, a nyitómeccsig minden nap bemutatunk egy újabb és újabb tornát. Kellemes kalandozást térben és időben.

1930 | 1934 | 1938
1950 | 1954 | 
1958
1962 | 1966 | 1970
1974 | 
1978 | 1982
1986 1990 | 1994
1998 2002 | 2006
2010 | 2014