Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Stieber gólpasszt adott a címvédő nyolc találatot hozott meccsén! – videóval

Magyar idő szerint ma hajnalban 6 mérkőzést is rendeztek a tengerentúlon az észak-amerikai profiligában (MLS), és ezek közül 3 magyar játékos is érdekelt volt, ráadásul mindhárman a kezdőben kaptak helyet! Stieber a címvédő elleni meccsen adott gólpasszt, csapata mégis ikszelt a nyolcgólos találkozón, hiába vezettek hárommal! Ezen felül Nikolics és Németh klubja is döntetlent játszott.

IMG_20180614_101039Elképesztő izgalmakat, és 8 gólt hozott a Toronto FC – DC United bajnoki, melyen Stieber gólpasszt adott! (forrás: twitter.com/MLS)

Magyar idő szerint mára virradóan az MLS-ben, vagyis az észak-amerikai profiligában. Három magyar játékos klubcsapata is a pályán volt, és mindhárom magyar labdarúgó a kezdőben kapott helyet. Először Stieber Zoltán együttesét, a DC Unitedet fogjuk említeni.

Emlékezetes meccset játszott egymással a washingtoni csapat és a címvédő Toronto FC, utóbbi volt Stieberék vendéglátója. Az első játékrészben háromgólos előnyt szerzett USA fővárosi klubja, ráadásul a második találatnál Stieber adta a gólpasszt Arriola számára a 17. percben! A fordulást követően azonban fokozatosan fogyott el a vendégek előnye, a 86. percben pedig egalizált a kanadai klub! Ám ezzel sem volt még vége a fordulatokban gazdag meccsen az izgalmaknak, hiszen Asad – aki a vendégek első gólját is szerezte – a 90. percben vezetést szerzett Stieberék javára, ám a ráadásban az ezzel szintén duplázó, a nem sokkal korábban is egalizáló Hagglund pontot mentett! A vége tehát 4-4-es döntetlen lett, így hiába volt háromgólos a vendégek előnye, pontosztozkodás lett a vége. A találkozó 80. percéig volt pályán az assziszttal szolgáló Stieber.

MLS, alapszakasz
Toronto FC – DC United • 4-4 (0-3)
Helyszín: BMO Field, Torontó – 23.011 néző
Gólszerzők: Osorio (56.), Vazquez (64.), Hagglund (86., 90+2.), ill. Asad (12., 90.), Arriola (17.), Mattocks (45.)


Nikolics Nemanja is kezdőben volt csapata idegenbeli meccsén a Colorado Rapids otthonában. Két gyors hazai góllal indult a bajnoki, ugyanis a 7. percben Badji talált be (1-0), majd a 15. minutumban Smith is bevette a chicagói klub kapuját (2-0)! Nem sokkal később viszont szépített a Fire, igaz, ehhez a 21. percben Wilson is kellett, aki öngólt vetett (2-1), azonban Schweinsteiger labdáját Katai egyenlítést érően jutatta a kapuba a szépítés után hamar, a 24. minutumban (2-2)! A szünetig maradt is a 2-2-es eredmény, viszont a második félidőben már nem esett gól, pedig helyzetek voltak. A 84. percben vendég részről Kappelhof azonnali piros lapot kapott, de ez a mostani meccsre nem volt már hatással. A magyar gólvágó, Nikolics pedig végig a pályán volt!

Colorado Rapids – Chicago Fire • 2-2 (2-2)
Helyszín: Dick’s Sporting Goods Park, Commerce City – 16.068 néző
Gólszerzők: Badji (7.), Smith (15.), ill. Wilson (21. – öngól), Katai (24.)
Kiállítás: – , ill. Kappelhof (84.)


Németh Krisztián is a kezdőben kapott helyet, csapata pedig, akárcsak a fentebb említett két magyar játékosé idegenben lépett pályára, és döntetlent játszott! A New England Revolution a San José Earthquakes otthonában vendégeskedett, a hazaiak pedig már a 17. percben előnybe kerültek a gólvágó Hoesen révén (1-0)! Ám a szünet előtt még fordított a New England! A 31. percben Fagundez vette be a hazaiak kapuját (1-1), majd a 43. percben az első gól szerzőjének passzát követően Penilla előnyt szerzett a vendégeknek (1-2)! A fordulás után viszont hamar jött az egalizálás, amit a duplázó Hoesen hozott össze (2-2), ezzel egyben be is állítva a végeredményt! A második félidő kiegyenlített volt mutatók terén, a döntetlent hozó meccsen pedig Németh Krisztián a 70. percig volt a pályán, amikor is Agudelo váltotta őt.

San José Earthquakes – New England Revolution • 2-2 (1-2)
Helyszín: Avaya Stadium, San José – 16.234 néző
Gólszerzők: Hoesen (17., 51.), ill. Fagundez (31.), Penilla (43.)


Ma hajnalban került sor a meccsek sorában elsőként a Columbus Crew – Atlanta United összecsapásra is. A vendégek Martinez révén a 30. percben tettek szert előnyre (0-1), majd a szünetig nem is változott az eredmény. A hajrájában a tavalyi újoncnak a győzelmet is sikerült bebiztosítania, ugyanis a 82. minutumban Almiron passza után Villalba vette be a tavalyi Keleti Főcsoport-döntős klub kapuját (0-2)! A Columbus összességében többször próbálkozott lövéssel a mérkőzésen, ám mindkét klub 3-3 alkalommal találta el ellenfele kapuját, de az Atlanta helyzetkihasználasa jobbnak bizonyult, így a vendégeké lett a három pont.

Columbus Crew – Atlanta United • 0-2 (0-1)
Helyszín: MAPFRE Stadium, Columbus – 10.132 néző
Gólszerzők: – , ill. Martinez (30.), Villalba (82.)


A Columbus – Atlanta összecsapással egyidejűleg zajlott még a Montreal Impact – Orlando City találkozó. A hazaiak igencsak korán, már az 5. percben előnybe kerültek Piatti büntetője révén (1-0), a szünetig azonban több gól már nem esett. A fordulást követően azonban további két találat jött még, mindkettő hazai részről! Igaz, előbb, az 55. percben Tarak öngóljával növelte előnyét a kanadai klub (2-0), majd a mérkőzés hosszabbításának 2. percében Piatti újból betalált, ezzel kialakítva a végeredményt (3-0)! Szinte ugyanannyiszor próbálkozott mindkét csapat kaput találni, és kaput ténylegesen mindkét csapat ugyanannyiszor, 4-4 alkalommal talált, a bajnoki mégis sima hazai sikert hozott, mellyel az Orlando immár zsinórban második vereségét könyvelhette el.

Montreal Impact – Orlando City • 3-0 (1-0)
Helyszín: Stade Saputo, Montreal – 15.621 néző
Gólszerzők: Piatti (5. – büntetőből, 90+2.), Tarak (55. – öngól), ill.


A New York Red Bulls is pályán volt ma hajnalban, melynek vendége a tavalyi döntős, egyben tavalyelőtti bajnok volt, vagyis a Seattle Sounders. A hazaiak sokkal nagyobb fölényben játszottak minden tekintetben, ennek pedig Royer révén a 37. percben meg is lett az eredménye, ugyanis előnybe került a New York-i klub (1-0)! A szünetig ezután nem esett gól, viszont a fordulás után hamar növelte előnyét a hazai gárda a klub gólvágója, Bradley Wright-Phillips révén (2-0)! A hajrában a Seattle csak a szépítést tudta összehozni Shipp révén (2-1), így hazai sikerrel zárult a találkozó.

New York Red Bulls – Seattle Sounders • 2-1 (1-0)
Helyszín: Red Bull Arena, Harrison – 15.553 néző
Gólszerzők: Royer (37.), Bradley Wright-Phillips (52.), ill. Shipp (82.)

Nagy Dávid