Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: parádés meccsen Ronaldo tripla a spanyolok ellen! – videóval

Az oroszországi világbajnokság B-csoportjában rendezték a torna első slágermeccsét, melyet a regnáló Európa-bajnok portugál válogatott és pár napja edzőjét menesztő spanyol válogatott vívott péntek este.

exxhz6d66dgx9ttm640s

A találkozó legnagyobb kérdése az volt mennyire befolyásolja a spanyol válogatott játákét a pár napja váratlanul elküldött szövetségi kapitány nevezetesen Julen Lopetegui hiánya. A Real Madrid újonnan kinevezett edzőjét a spanyolok kispadján Fernando Hierro váltotta a hispánok élén.

Nem indult jól a mérkőzés a spanyolok számára, a portugálok a második percben Fernandes beadása után Guedes révén veszélyeztettek, a Spanyolországban légióskodó játékos lövésébe Ramos vetődött bele. Egy perccel késbőbb Cristiano Ronaldo lódult meg a bal oldalon, azonban az utolsó pillanatokban bekerült Nacho csak szabálytalanul tudta megállítani a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető azonnal a büntetőpontra mutatott határozott mozdulattal. A megítélt büntetőt a portugálok klasszisa Cristiano Ronaldo higgadtan a kapu bal felső sarkába emelt, De Geának esélye sem volt. A Real gólzsákja ezzel a találattal negyedik világbajnokságán is gólt szerzett zsinórban, ezzel ő lett a negyedik játékos a világbajnokságok történetében akinek ez sikerült Uwe Seeler, Pelé s Miroslav Klose után. Ráadásul Ronaldo az első játékos aki egymást követő nyolc világeseményén (világbajnokság és Eurőpa-bajnokság) is betalált. A gyors bekapott gól megfogta a spanyolokat, akik első komoly lehetőségüket a 10. percben dolgozták ki, miután Isco bal oldali beadását Costa passzolta David Silva elé aki lövés közben megcsúszott és a léc fölé lőtt. A 23. percben spanyol szögletet követően a portugálok gyorsan labdát szereztek ami után létszámfölényes szituációban támadhattak a portugálok, de Ronaldo remek passzát követően Guedes elpuskázta az ígéretes portugál lehetőséget. A 24. percben Diego Costa remek egyéni alakítása után két portugál védőt is beforgatott a tizenhatoson belül majd egy remek lövéssel a jobb alsóba lő kiegyenlítve az állást. Az egyenlítő gól feltüzelte a hispánokat és át is vették a játél irányítását a mérkőzés ezen szakaszában. Három perc alatt kis híján megfordították a spanyolok a mérkőzés állás, Isco közel 18 méterről leadott lövése a felső lécről a gólvonalra pattan de gólvonal technológia nem jelzett gólt, így maradt az 1-1-es állás. A 35. percben újabb nagy spanyol lehetőség maradt ki, egy bal szélről indult kombinatív akció után Iniesta nem a legjobban eltalált lövése a jobb kapufa mellett suhant el. Három perccel az első játékrész vége előtt Isco kínálta meg egy lövéssel Rui Patríciót. Az első félidő utolsó perceiben Ronaldo távoli lövését De Gea bepotyázta, ismét előnyhöz jutattva a regnáló Eurőpa-bajnokot.

wjkpmct1j8hknarqvkwk

A második játékrészben a portugálok totálisan visszaálltak, aminek következtében a spanyol óriási nyomást helyeztek Rui Patrício kapujára. A luzitánok nem is bírták sokáig a spanyolok óriási nyomását és az 56 .percben David Silva pontrúgását követően Busquets fejelte le a labdát Diego Costána aki két meterről a hálóba bikázta a játékszert ismét kiegyenlítve  az állást. Az egyenlítő találatot követően három perc sem telt el újabb spanyol gólt láthatott a teltházas publikum. Az 58. percben Nacho javította a harmadik percben elkövetett hibáját és egy duplakapufás góllal megszerezte a vezetést a hispánoknak. Fernando Santos a portugálok szövetségi kapitánya nem volt elégedett csapata tanácstalan játékával és kettős cserével próbálta felpörgetni csapata támadójátékát. Eddig csak az NSZK (1974), Franciaország (2000) és Spanyolország (2010) nyert két éven belül Eb-t és vb-t is. Mikor már minden elveszettnek tűnt portugál szempontból érkezett Ronaldo és szabadrúgásból pontot mentett a regnáló Európa-bajnoknak. A portugál gólzsák ráadásul 48 próbálkozásából szerzett gólt szabadrúgásból világeseményen. A spanyoloknak, még sohasem lőtt senki három gólt, Cristiano Ronaldo megtörte ezt a rekordot is.  A spanyolok ezzel zsinórban 21. mérkőzésükön is veretlenek maradtak.

Portugália – Spanyolország 3-3 (2-1)
Helyszín:  Fisht Olympic Stadium, Szocsi, Vezette: Rocchi (olasz)
Gólszerzők: Ronaldo (4., büntetőből, 44, 88.) ill. Costa (24., 55.), Nacho (58.)
Sárga: B.Fernandes (28.) ill. Busquets (17.)
Kiállítás: – ill.

Portugália: Rui Patrício – Guerreiro, Fonte, Pepe, Soares – Moutinho, Carvalho – Fernandes (J.Mario 68.), Guedes, B.Silva (Quaresma 69.) – C.Ronaldo. Szövetségi kapitány: Fernando Santos

Spanyolország: De Gea – Nacho, Piqué, Ramos, Alba – Busquets, Koke – Silva (Vazquez 86.), Isco, Iniesta (Thiago 70.) – D.Costa (Aspas 77.). Vezetőedző: Fernando Hierro

https://www.youtube.com/watch?v=PyFkPEQnPcM

A csoport további programja:

június 20., szerda
14:00 Portugália – Marokkó
20:00 Irán – Spanyolország

június 25., hétfő
20:00 Irán – Portugália
20:00 Spanyolország – Marokkó

A csoport állása

Teljes képernyő rögzítése 2018.06.15. 220441

VB statlap

Képek forrása: fifa.com

Tabella: eredmenyek.com

VBBBB1

Minden, amit a világbajnokságról, annak jelenéről és múltjáról tudni érdemes. Csoport és csapatbemutató cikksorozat, visszatekintő, avagy minden torna története és érdekességei, legek, statisztikák, egyedi és érdekes témák. A világbajnoki kisokos széleskörű információs tárháza a 2018-as oroszországi tornának. 

VB 2018: 32 VÁLOGATOTT, 736 JÁTÉKOS! – ÍME AZ ÖSSZES UTAZÓ KERET

TELJES MENETREND – INFOGRAFIKA

2

A-CSOPORT
B-CSOPORT
C-CSOPORT
D-CSOPORT
E-CSOPORT
F-CSOPORT
G-CSOPORT
H-CSOPORT

3

URUGUAY
PORTUGÁLIA
SPANYOLORSZÁG
FRANCIAORSZÁG
ARGENTÍNA

HORVÁTORSZÁG
BRAZÍLIA
NÉMETORSZÁG
BELGIUM
ANGLIA

5

Helyszínek: Szamara, Rosztov és Novgorod – I. rész
Helyszínek: Szaranszk, Yekatyerinburg és Kalingrád – II. rész
Helyszínek: Volgograd, Karany és Szocsi – III. rész
Helyszínek: Moszkva és Szentpétervár – IV. rész

4

Rendező ország bemutatása
Lemaradó játékosok álomcsapata
Eddigi győztese, legek- és érdekességek
Ők lehetnek a vb felfedezettjei – I. rész
Ők lehetnek a vb felfedezettjei – II. rész
Első vb-s sztárfocisták
Sztárok, akiknek ez lehet az utolsó
Ez történt Brazíliában 2014-ben
A világbajnokságok eddigi gólkirályai
Nemzetek, akiknek csak vesztes döntője van
Az eddigi tornák aranylabdásai

111

A FociClub.hu vb-visszatekintő című rovatában az eddigi 20 torna történetével, érdekességeivel és győzteseivel ismerkedhettek meg. Minden egyes évszám alatt ott egy “kisokos”, avagy tudj meg mindent a sportág legrangosabb eseményéről. Az évszámok kattinthatóak, a nyitómeccsig minden nap bemutatunk egy újabb és újabb tornát. Kellemes kalandozást térben és időben.

1930 | 1934 | 1938
1950 | 1954 | 
1958
1962 | 1966 | 1970
1974 | 
1978 | 1982
1986 1990 | 1994
1998 2002 | 2006
2010 | 2014