Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League újonchoz igazolt Portugália első számú kapusa – hivatalos

Hatalmas fogást jelentett be az angol élvonalba (Premier League) visszatérő Wolverhampton Wanderers. A klub hivatalosan is szerződtette Portugália első számú hálóőrét, azaz Rui Patríciot. Az átigazolásnak komoly előzményei is vannak, amit alább röviden kifejtünk.

patricio

A portugál bajnokságban a mögöttünk hagyott szezonban harmadik helyen végző Sportingnál még áprilisban kezdődött egy igencsak nagy visszhangú balhé, ami után 19 játékost felfüggesztett a klub elnöke. Bruno de Carvalho, a csapat első emberének indoklása szerint a labdarúgók elkényeztetett piperkőcök módjára viselkedtek, emiatt kényszerült ilyen drasztikus döntések meghozatalára. Az eset után több játékos is közölte, hogy távozna a nyáron, amit a klub egyes „szurkolói” nem vettek jó néven.

Olyannyira nem, hogy egy körülbelül 50 tagot számláló csoport betört a klub edzőközpontjába és az ott lévő játékosokat ütötték-rúgták, ahol tudták. A támadásban több labdarúgó is sérülést szenvedett, akik az esetet követően szépen kezdték felbontani a szerződésüket, köztük a csapat kapusa is, Rui Patrício.

A portugál nemzeti csapat első számú hálóőre, tehát egy ideje már szabadúszó volt, s most az a Wolverhampton csapott le rá, ahol több honfitársát is foglalkoztatják. Az angol klubnál a feltűnően sok portugál játékos annak köszönhető, hogy Jorge Mendes játékos ügynök kifejezetten jó kapcsolatot ápol a Wolverhampton tulajdonát birtokló Fosun Investment beruházó céggel.

A jelenleg az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon szereplő Ruí Patrício egyébiránt egy négy évre szóló szerződést kötött a Premier League újoncával.